Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ένσταση για την ανάκληση της δεύτερης ειδικότητας

Αύριο θα συνεδριάσει το ΑΠΥΣΔΕ Αν.Μακεδονίας-Θράκης, όπως μόλις μάθαμε, στο οποίο θα συζητηθεί και το θέμα της ανάκλησης της δεύτερης ειδικότητας για ακόμη μία φορά. Ως μέσο πίεσης καλό είναι να υποβληθούν ενστάσεις από όλους και όλες τους/τις ενδιαφερόμενους/ες. Οι ενστάσεις μπορούν να αποσταλούν με mail. (Το που αναφέρεται στην απόφαση είναι pdeamthr@sch.gr)
Παραθέτουμε δείγμα ένστασης όπως το κατέθεσε συναδέλφισσα ως οδηγό. Επιχειρούμε να έρθουμε σε επαφή με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες της Ξάνθης αλλά δεν έχουμε στα στοιχεία της ΕΛΜΕ για κανέναν τους τηλέφωνο ή mail. Ειδοποιούμε και όσους/ες γνωρίζουμε να αφορά.


ΞΑΝΘΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ:
ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΥΠΑΙΠΘ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,
ΤΜΗΜΑ Α

ΘΕΜΑ: Ένσταση στην απόφαση αρ. πρωτ. Φ.11.1/9420πε/ 08-09-2014
Ανάκλιση δεύτερης ειδικότητας ________________

Σας παρακαλώ να επανεξετάσετε την περίπτωσή μου σχετικά με την ανάκληση της δεύτερης ειδικότητας που μου είχε αποδοθεί βάσει της υπ΄αριθμ. Φ. 11.1/4417/07-11-2013 και ανακλήθηκε με την υπ΄ αριθμ. Φ.11.1/9420πε/08-09-2014 αποφάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατ. Μακ. - Θράκης.

Ο λόγος που επικαλείται το ΑΠΥΣΔΕ για την ανάκληση της δεύτερης ειδικότητάς μου είναι:
31. Το γεγονός ότι δεν προσκομίστηκε από τους παρακάτω εκπαιδευτικούς το απαιτούμενο πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο που αντικαθιστά αυτό της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. Για τη χορήγηση δεύτερης ειδικότητας, θα πρέπει τα τυπικά προσόντα που επικαλείται ο υποψήφιος να αποτελούν προσόντα ένταξης/διορισμού στον εν λόγω κλάδο κατά το συγκεκριμένο χρόνο εξέτασης της αίτησης. Μεταξύ αυτών, για τους συγκεκριμένους κλάδους, απαιτείται και πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο που αντικαθιστά αυτό της Α.Σ. ΠΑΙ.ΤΕ., το οποίο δεν προσκομίστηκε από τους ενδιαφερόμενους
Βάσει της νομοθεσίας από πού προκύπτει ότι θα έπρεπε να έχω πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ ή αντίστοιχο για να τεκμηριώνεται η “παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια” μου, όταν:

1. Σε όλα τα έγγραφα-νόμους που αναφέρονται στην απόφαση ανάκλησης δηλ.
Ν3848/2010, 81504/2011, 21410/2012, 178562/2013, 111528/201 και 55083/2012, δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη “τυπικά προσόντα διορισμού” για την απόδοση δεύτερης ειδικότητας. Αντίθετα αναφέρεται η λέξη  “πτυχίο” σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο. Εξαίρεση αποτελεί το έγγραφο του ΥΠΑΙΠΘ 197335/2013 “Ενημέρωση επί της τροποποίησης της Υπουργικής Απόφασης απόδοσης δεύτερης εδικότητας”.
2. Στο Ν. 3840/2010 ο οποίος αναφέρεται στις απαιτήσεις διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας ως τυπικό προσόν διορισμού και στο άρθρο 9 “Μεταβατικές διατάξεις”, παράγραφος 6, αναφέρεται:
Για τον πρώτο μετά της έναρξη του παρόντος και τον επόμενο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις περί παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, παράλληλα με τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 2 του παρόντος νόμου οι οποίες θα ισχύουν εφεξής.
Άρα και σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο η απαίτηση τίτλου ΑΣΠΑΙΤΕ ή ανάλογου δεν απαιτείται έως τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
3. Τίτλος παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή μου στον ΑΣΕΠ ____________.
4. Εξετάστηκα στην παιδαγωγική και διδακτική και κρίθηκα επαρκής από τον ΑΣΕΠ.
5. Διορίστηκα το _______. Η διδακτική μου εμπειρία στην τάξη των δημοσίων σχολείων είναι δεκαετής όπως φαίνεται από την επισυναπτόμενη βεβαίωση.

3 σχόλια:

  1. Ελπίζω μόνο οι συνάδελφοι να διορθώσουν στην ένστασή τους το επαναλαμβανόμενο "ανάκλιση" στο κείμενο, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποφασίσει το ΑΠΥΣΔΕ την απομάκρυνση τους από την εκπαίδευση και τη μετάταξή τους σε άλλη υπηρεσία, όπου και θα τους δοθεί ειδική καρέκλα με ανάκλιση, απ' την οποία θα προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουπς! Αυτα παθαινουν οσοι/ες στηριζονται στην αυτοματη διορθωση. Δεν το προσεξαμε! Ευχαριστουμε για τη διορθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα.

    Τελικά τι αποτέλεσμα είχαν οι ενστάσεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή