Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση του αναπληρωτή αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Ξάνθης Γ.Βασιλειάδη

Συνάδελφοι/ισσες,
Σήμερα (10/9/2014) κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ δεν αποδέχτηκα τον πίνακα διάθεσης γιατί υπήρχαν υπερωρίες. Η δήλωση που ζήτησα να γραφτεί στο πρακτικό ήταν: 
"Διαφωνώ με την ανάθεση υπερωριών πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών επομένως διαφωνώ με την κατανομή των ωρών του πίνακα στο σύνολο της". 
Γεώργιος Βασιλειάδης
Αναπληρωτής Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ξάνθης

Ο άλλος αιρετός που ήταν παρών στην ίδια συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Γ. Παπαντόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα ως προς τη μη ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών.

7 σχόλια:

  1. καλά που είναι η κ.Αγοραστου και ο κ.Βασιλειαδης στο ΠΥΣΔΕ της αμαρτίας...γιατί τόσα χρόνια, κλείνουν οι πόρτες και γίνονται τα αίσχη...μακάρι να μπει επιτέλους ένας εισαγγελέας, να "ξεσκονίσει" πρακτικά ετών, τοποθετήσεις, "κενά" και να αποδώσει κυρώσεις, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ Ξάνθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΔ 100/97
    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΔ 50/96
    Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


    7. Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν ως υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 14 του Ν. 1566/1985. Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους.


    9. Οι διατάξεις της παραγράφου 3, και της παραγράφου 7 εδάφ. Β και 8 του άρθρου αυτού εφαρμόζονται αναλόγως και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι εκπ/κοί δεν καλύπτουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας στην οργανική τους θέση (λειτουργικές υπεραριθμίες) κατά την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι της ρυθμίσεως της υπεραριθμίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.


    Με βάση τα παραπάνω προκύπτει οτι πριν απο τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών θα επρεπε να "ανακοινώνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους."

    Αυτο ομως όπως γνωρίζω δεν εγινε φέτος και προηγούμενα έτη. Ποια έιναι η θέση της ΕΛΜΕ για αυτο το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απαραίτητο επιτέλους να βρεθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας τουλάχιστον με τους αιρετούς ωστε να έχουμε άμεση ενημέρωση μετά από κάθε συνεδρίαση. Δεν αρκεί η καταψήφιση των προτάσεων. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε αυτό το 3-2. Βγείτε και ξεμπροστιάστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να τους ξεμπροστιάσουν, ποιοι??? αυτοί που είναι του συστήματος?? αυτοί που είναι με την κομματική ταυτότητα στο χέρι..τόσα χρόνια οι 5, στις ίδιες παρατάξεις όλοι, έκαναν τις βρομιές τους και ο ένας κάλυπτε του άλλου...
      Γι' αυτό λέει ο πάνω..να μπει εισαγγελέας να ερευνήσει, να σταματήσουν μερικοί να αναπνέουν "ελεύθερο" αέρα.

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο, για τις οδηγίες που έστειλε την εξής εντολή ... "Με την έναρξή του σχολικού έτους , λόγω αυξημένων και έκτακτων γραφειοκρατικών αναγκών σε εργασίες στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί θα παραμένουν στις σχολικές μονάδες έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων"
    Αλήθεια θα στηρίξει με την ίδια ζέση και το νόμο που λέει πως αν σε ένα τμήμα υπάρχει μαθητής με δυσλεξία τότε ο αριθμός των μαθητών του τμήματος μειώνεται κατά τρεις μαθητές; Γιατί μέχρις τώρα το αρνείται πεισματικά. Εσείς προτίθεστε να κάνετε κάτι; Ας πούμε να ενημερώσετε με επιστολές τους γονείς των δυσλεκτικών μαθητών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυρίες--κύριοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι, πιστεύω ήρθε η ώρα να κάνετε κουβέντα με τον κ.Διευθυντή Β/θμιας Ξάνθης,
    γιατί ο αυταρχισμός, η ασυδοσία των εντολών του, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο! Καταγγελία σε κάθε μέσο, με κάθε τρόπο!
    Να ανασταλεί τώρα η εντολή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την ακυρώσουμε εμείς οι ίδιοι στην πράξη ως παράνομη.

      Διαγραφή