Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Γενική συνέλευση 22/9

Στη γενική συνέλευση της Δευτέρας 22/9/2014:
v Εγκρίθηκε τόσο το πολιτικό σκεπτικό όσο και το πλαίσιο αιτημάτων και το πρόγραμμα δράσης που εισηγήθηκε το ΔΣ της ΟΛΜΕ. (Δείτε εδώ την εισήγηση)
v Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στην εκτελεστική γραμματεία της ΑΔΕΔΥ ζητώντας προσεκτικότερο προγραμματισμό των απεργιών ώστε να δίνεται αρκετός χρόνος για την προπαγάνδισή τους, έντονη δημοσιοποίηση τους εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, προγραμματισμό και στόχευση. Εξαιρετικά σοβαρά θέματα, όπως αυτό της, στην ουσία, κατάργησης του δικαιώματος των απεργιών, απαιτούν εξαιρετικά στοχευμένο χειρισμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μήνυμα χάθηκε, αφού η απεργία απέτυχε παταγωδώς, παρασύροντας μαζί του και το άλλο, επίσης σοβαρότατο θέμα από άλλη σκοπιά όμως, των καθαριστριών. Επίσης πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη η διαφορετικότητα στη δυνατότητα και την ετοιμότητα κινητοποίησης στις επαρχίες σχετικά με την Αθήνα και τις άλλες μεγαλύτερες πόλεις.
v Συζητήθηκε το θέμα της αφαίρεσης δεύτερης ειδικότητας από συναδέλφους/ισσες. Αποφασίστηκε η συγγραφή διαμαρτυρίας και η διερεύνηση της νομικής πλευράς του θέματος.
v Αποφασίστηκε η σύνθεση ανοιχτής επιστολής που να αφορά τα συνολικά προβλήματα της εκπαίδευσης όπως: καθυστέρηση στο διορισμό αναπληρωτών, καθυστερήσεις σε τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ, κενά, υποχρεωτικές υπερωρίες, συγχώνευση τμημάτων, μείωση των ωρών διδασκαλίας μαθημάτων, καθυστέρηση στην έκδοση της διδακτέας εξεταστέας ύλης κλπ καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά την άμεση αλλά και την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση.

v Συζητήθηκε το θέμα δικαστικών προσφυγών για θέματα που αφορούν την εργασιακή και μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών. (Υποθέτουμε ότι η τελευταία απόφαση του ΣτΕ που αφορά τις διαθεσιμότητες καθώς και οι συνθήκες στις οποίες εκδόθηκε δίνουν ξεκάθαρη απάντηση σε τέτοιου είδους αυταπάτες). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου