Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημερωτικό των αιρετών στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή & Βίκυς Αναγνώστη

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 4/9/2014 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
 1. Έγιναν δεκτές 65 αιτήσεις εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία.
 2. Έγιναν δεκτές 2 ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των αιτήσεων μετάταξης σε διοικητική θέση. Παράλληλα απορρίφθηκε μια ένσταση επί των αιτήσεων μετάταξης.
 3. Έγιναν δεκτές 2 ανακλήσεις αιτήσεων μετάταξης σε Διοικητική θέση.
 4. Ικανοποιήθηκε μια αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού από κλάδο σε κλάδο. Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκε 6 αιτήσεις  επανεξέτασης.
 5. Απορρίφθηκαν 18 αιτήσεις επανεξέτασης εκπαιδευτικών οι οποίοι εντάχθηκαν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης αλλά δε μετατέθηκαν λόγω έλλειψης κενών οργανικών θέσεων του κλάδου τους στις περιοχές προτίμησης τους. Η θέση μας είναι οι ειδικές κατηγορίες να μετατίθενται ή και να αποσπώνται ανεξαρτήτως κενών.
 6. Απορρίφθηκαν 7 ενστάσεις σχετικά με την ένταξη εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε ειδική κατηγορία μετάθεσης. Σας υπενθυμίζω ότι με δήλωση μας στο συμβούλιο στις 14 Ιούλη είχαμε ζητήσει την άμεση συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής που θα καθορίζει με σαφήνεια ασθένειες που εντάσσονται σε ειδική κατηγορία, συμπληρωματικά με το άρθρο 13 του ΠΔ 50/96.
 7. Απορρίφθηκαν 23 ενστάσεις εκπαιδευτικών επί διαφόρων θεμάτων γενικών μεταθέσεων.
 8. Απορρίφθηκαν 9 επανεξετάσεις αιτήσεων μετάθεσης.
 9. Απορρίφθηκαν 3 επανεξετάσεις αιτήσεων απόσπασης σε ΣΜΕΑΕ.
 10. Έγιναν δεκτές 98 ανακλήσεις αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και 4 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΣΜΕΑΕ. Στο θέμα αυτό η θέση των αιρετών ήταν: «πρέπει να γίνει άμεσα 2η φάση αποσπάσεων και πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών, στην οποία να συμπεριληφθούν και τα κενά από τις ανακλήσεις αποσπάσεων της 1ης φάσης».
 11. Σχετικά με τις αποσπάσεις σε ΚΕΔΔΥ υποβλήθηκαν συνολικά 78 αιτήσεις. Εξ αυτών έγιναν 39 ανακλήσεις αιτήσεων απόσπασης ενώ οι ενεργές αιτήσεις είναι 24. Τελικά αποσπώνται 19 εκπαιδευτικοί σε ΚΕΔΔΥ.
Αθήνα 4/9/2014
Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)
Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου