Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Απεργία ΑΔΕΔΥ Τρίτη 23/9: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 18/9/14, ύστερα από προσφυγή της κυβέρνησης, χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ με την οποία δίνονταν η δυνατότητα στους/στις Δημόσιους Υπαλλήλους να μην συμμετάσχουν στην «αξιολόγηση». Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι η απεργία αυτή είναι «μια αμιγώς πολιτική απεργία». Επίσης απαγορεύει την εξαγγελία στο μέλλον κάθε απεργίας με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα!
Επειδή κάθε απεργία είναι, κατ’ ανάγκη, πολιτική η παραπάνω απαγόρευση σημαίνει ουσιαστικά την κατάργηση κάθε δικαιώματος στην απεργία και, κατ’ επέκταση, κάθε απεργία που θα προκηρυχθεί στο μέλλον μπορεί να χαρακτηριστεί παράνομη!
Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Έτσι, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24/ωρη απεργία την Τρίτη, στις 23/9/14, ημέρα εκδίκασης της επαναπρόσληψης των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών, και καλεί σε συμμετοχή όλους τους κλάδους του Δημοσίου. 

Παρόλο που, πάρα πολλές φορές, η ΕΛΜΕ Ξάνθης έχει σταθεί κριτικά σε 24ωρες απεργίες χωρίς ικανό χρόνο προετοιμασίας, θεωρούμε ότι στον ανοιχτό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση, αυτή τη φορά με την απόφαση του Πρωτοδικείου, χρειάζεται άμεση και δυναμική απάντηση. Καλούμε όλες και όλους να πλαισιώσουμε την απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας Ξάνθης στις 10μμ.

Δεν ξεχνάμε τη Γενική Συνέλευση σήμερα Δευτέρα 22/9, στις 8μμ, στο 1ο Γυμνάσιο.

3 σχόλια:

  1. εθιμοτυπικά, μια απεργία, για να μην λένε οι εργαζόμενοι ότι οι εργατοπατέρες-συνδικαλισταράδες κάθονται.
    Αληταρία συνδικαλισταράδες, αντί να πάνε να δουλέψουν, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, να μπουν στην τάξη, όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι, παίρνουν τζάμπα λεφτά για ψευτοσυνδικαλισμό.
    Φυσικά και θα είναι μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να γυρίσουν οι συνδικαλισταραδες των Αθηνών στις τάξεις, κανένας συνδικαλιστής αν δεν είναι
      "πραγματικός" εργαζόμενος, αν δεν μπαίνει σε τάξη.
      Απεργίες, μόνο κατόπιν καλής προετοιμασίας-ενημέρωσης.
      Μέχρι τότε, ούτε για φτύσιμο..είναι μόνοι τους.

      Διαγραφή