Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Απολύσεις στο δημόσιο με προεδρικά διατάγματα!

Χωρίς την έγκριση της Βουλής θα πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και οι αλλαγές ή καταργήσεις φορέων του Δημοσίου. Με τροπολογία που έφεραν στη Βουλή οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Στουρνάρας (εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα!) οι απολύσεις στο δημόσιο θα γίνονται με προεδρικά διατάγματα.
Ο λόγος που αναφέρεται στην τροπολογία είναι η ευελιξία. (Και η «πίστη» τη δημοκρατία και ο φόβος μήπως ξυπνήσει η συνείδηση των βουλευτών/ίνων που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα προσθέταμε εμείς.)

4 σχόλια:

  1. Ζήτω η Χούντα, ζήτω το Έθνος, ζήτω οι τοπικοί βουλευτές.

    Για άλλη μια φορά ας τους ευχαριστήσουμε που ψήφισαν υπέρ των απολύσεων των συναδέλφων, από καρδιάς όπως μας είπε ένας εξ' αυτών.

    Ας τους ευχαριστήσουμε που είναι τόσο μικρόψυχοι και τόσο υποταγμένοι, που με την υπογραφή τους στηρίζουν μια κυβέρνηση που τους παρακάμπτει κι αποφασίζει χωρίς αυτούς. Δηλαδή υπέγραψαν ότι επί της ουσίας είναι άχρηστοι στο κοινοβούλιο.

    Άντε συνάδελφοι να τους ξαναψηφίσουμε αν τύχει και γίνουν ποτέ εκλογές, γιατί μπορεί να εκλέγονται με προεδρικά διατάγματα, για να είμαστε σίγουροι ότι θα απολυθούμε όλοι. Ότι θα πεινάσουν όλων τα παιδιά. Ότι όλων τα παιδιά θα μείνουν αγράμματα κι άνεργα.

    Άντε συνεχίστε κι εσείς να κατεβάζετε ψηφοδέλτια με κόμματα στην ΕΛΜΕ, για να μας θυμίζετε τόσο πόσο μας δουλεύουν όλοι τους, αλλά και για να γίνεστε και βορά στους τοπικούς δημοσιογράφους.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνεχίζουμε τις παρατάξεις, γιατί πάνω απ' όλα το κόμμα, ο αρχηγός και οι βολευτες μας.

      Διαγραφή
  2. Ξέρω πολλούς δεινόσαυρους συναδέλφους που τους ψήφισαν. Γιατί πάνω απ' όλα είμαστε καλά παιδιά ως κλάδος.
    Μα καλά απορώ, αυτοί που είναι τώρα τα καλά παιδιά κάνανε τις μεγάλες απεργίες του 1980-90;
    Να τους βγάλει όλους σε εθελούσια υποχρεωτική έξοδο, όπως κάνουν οι τράπεζες! Οι τράπεζες ετοιμάζονται να βγάλουν τους παλιούς!
    Αυτοί έχουν κατσικωθεί στις οργανικές και δε βγαίνουν με τίποτα στη σύνταξη.
    Να δούμε τότε ποιους θα ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς σου λείπουν δυο βασικές παράμετροι, οι οποίες καθορίζουν τη στάση των πάλαι αγωνιστών και παλαιότερων σε χρόνια υπηρεσίας συναδέλφων.

      Α. Οι περισσότεροι εξ' αυτών έχουν καταλάβει θέσεις διοίκησης στις μονάδες (κι όχι μόνο) που υπηρετούν. Τώρα πια είναι οι ίδιοι τους αυτό στο οποίο πήγαιναν κόντρα. Τώρα είναι διευθυντές, υποδιεύθυντές, προϊστάμενοι γραφείων, σχολικοί σύμβουλοι, πολιτικοί παρατρεχάμενοι κ.ο.κ.

      Β. Για τις απεργίες που αναφέρεις... Τότε τα χρήματα είχαν αξία και μπορούσες ευκολότερα να βιοποριστείς ακόμη κι αν έχανες ένα πολύ μεγάλο μέρος των μηνιαίων απολαβών, πέραν βέβαια του γεγονότος ότι κάποιες από εκείνες τις αποδοχές (αν όχι όλες, δεν θυμάμαι) οι απεργοί τις πληρώθηκαν τελικά. Σήμερα είναι βέβαιοι ότι και δεν θα πάρουν τίποτα αλλά και δεν έχουν δύναμη τα χρήματα του μισθού τους.

      Έτσι λοιπόν δεν πρόκειται ποτέ να κατέβουν σε απεργία οι παλαιότεροι, μιας κι όπως ανέφερε ευθαρσώς και κάποιος εξ αυτών, και ειλικρινά τον συγχαίρω για την ειλικρίνειά του, σε άλλο νήμα του ιστολογίου, αυτοί δεν ανησυχούν γιατί έγραψε πως αυτοί είναι παλιοί και δεν τους αγγίζουν τα μέτρα αλλά μόνο τους νεότερους,

      Όσοι παλαιότεροι σκέφτονται σαν κι αυτόν, θα έπρεπε τουλάχιστο να ντρέπονται, γιατί είναι οι καλύτεροι εφαρμοστές του κοινωνικού αυτοματισμού. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι για όλες τις γούνες υπάρχουν τα κατάλληλα ράμματα. Και το πιο απλό ράμμα που εφαρμόζει σε κάθε γούνα είναι η κατάργηση - συγχώνευση της σχολικής μονάδας. Και τότε αντίο οργανική θέση, αντίο σιγουριά, εις το επανειδίν αρχαιότητα.

      Αυτά περί μεγαλόστομων αρχαιότερων και πάλαι ποτέ αγωνιστών συναδέλφων, που απλά τρέμουν μη και χάσουν τη συνταξούλα τους.

      Διαγραφή