Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνάντηση με δικηγόρο

Δύο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και δύο εκπρόσωποι των απολυμένων (πλέον) συναδέλφων/ισσων συναντήθηκαν σήμερα με την δικηγόρο, ειδική στο εργατικό δίκαιο, Λευκή Κιοσσέ.
Η Κα Κιοσσέ μας εξήγησε ότι:
h Οι απολύσεις των συναδέλφων/ισσών στηρίζονται στο άρθρο 103 του συντάγματος στο οποίο αναφέρεται ότι ο Δ.Υ. απολύεται όταν καταργηθεί η θέση του. Το πολυνομοσχέδιο όμως είναι, κατά τη γνώμη της, αντισυνταγματικό σε πολλά άλλα σημεία του, κυρίως όσον αφορά τον τρόπο που έγινε η κατάργηση των θέσεων.
h Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι προσφεύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια, αντίθεση με τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους οι οποίοι προσφεύγουν στα αστικά.
h Τα Διοικητικά Δικαστήρια είναι πολύ πιο συντηρητικά ως προς την αντίθεσή τους προς τα όργανα της πολιτείας συγκριτικά με τα Αστικά. Τις περισσότερες φορές τα Διοικητικά Δικαστήρια περιμένουν ή ακολουθούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
h Ο τρόπος προσφυγής (ατομικά ή ομαδικά) καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με την εφαρμογή του νόμου θα ξεκαθαρίσουν με την δημοσίευση του νόμου (σε μια ή δύο μέρες από την ψήφιση)
h Προτείνει:
·       Αίτηση ακύρωσης της απόφασης και
·       Αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης.
Παρόλο που είναι αρκετά επιφυλακτική ως προς το αποτέλεσμα θεωρεί ότι έχουμε πιθανότητες επιτυχίας. Τόνισε πάντως ότι, σε κάθε περίπτωση, στην απόφαση του δικαστηρίου θα παίξει ρόλο και η οικονομική κατάσταση του ενάγοντος.
h Το κόστος της όλης διαδικασίας (Αίτηση ακύρωσης και Αίτηση αναστολής) θα ξεκινήσει από 1200 ευρώ ανά διαδικασία.
h Θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί της την επόμενη Τετάρτη, ώστε να έχει προλάβει να μελετήσει τον νόμο, αφού δημοσιευτεί, για να μας δώσει περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Να προσθέσουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε συνεννόηση με δύο ειδικούς δικηγόρους για το ίδιο θέμα. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα μας ενημερώσουν σχετικά.

Εμείς, έτσι ή αλλιώς, κρατάμε την επαφή μας με τη δικηγόρο ώστε να μπορούμε να προσφεύγουμε σ’ αυτή για οποιαδήποτε νομική συμβουλή σχετική με το εργασιακό/υπαλληλικό δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου