Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα για κινητοποιήσεις από "Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών"

H «Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών», στην οποία συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Ξάνθης, έστειλε την παρακάτω προκήρυξη και το πρόγραμμα δράσης που αποφασίστηκαν στη συνάντηση της Πέμπτης 11/7/2013
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Πριν ένα μήνα ήταν η ΕΡΤ, όταν μέσα σε μια στιγμή, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ξεπερνά ακόμη και αυτά τα όρια της αστικής δημοκρατίας, έκλεισαν όλα τα κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απολύθηκαν πάνω από 2.600 εργαζόμενοι. Προηγήθηκαν οι χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές και η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, πριν ακόμη αποφασίσουν απεργία. Τώρα έρχεται η σειρά των εργαζόμενων στους Δήμους, των μονίμων εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών υπαλλήλων  και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων.
Με το νέο πολυνομοσχέδιο -το νέο μνημόνιο υποταγής στις εντολές της τρόικας- και με μια μόνο απόφαση υπουργού, καταργούνται ολόκληροι κλάδοι, ειδικότητες και θέσεις εργασίας και οδηγούνται στην απόγνωση της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο, είτε με απευθείας απολύσεις, είτε μέσω διαθεσιμότητας-κινητικότητας.
Στόχος τους είναι να σαρώσουν τα εργασιακά δικαιώματα που είχαν απομείνει στο δημόσιο τομέα, όπως το έχουν κάνει ήδη στον ιδιωτικό, αλλά και να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή δωρεάν κοινωνικών παροχών, όπως η παιδεία, η υγεία και οι δημοτικές υπηρεσίες.
Για να συνεχίσει ο φαύλος κύκλος της βάρβαρης πολιτικής του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, της απλήρωτης-ελαστικής εργασίας, της ανασφάλειας, του κλεισίματος νοσοκομείων, σχολείων και παιδικών σταθμών, των χαρατσιών, της αφαίρεσης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Στην Ελλάδα της ανεργίας του 28% και του 64% στους νέους, δεν περισσεύει κανείς. Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αγκαλιάστηκε από ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και προκάλεσε πολιτικές αναταραχές, αλλά και ο αγώνας που ξεκίνησε στους ΟΤΑ πρέπει να ενισχυθούν και να διευρυνθούν.
Κόντρα στον κοινωνικό αυτοματισμό και τη διάσπαση, να συμβάλουμε στο ξέσπασμα κοινών, μαζικών και παρατεταμένων αγώνων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, συλλόγους, σωματεία, φορείς και απλούς πολίτες να συντονιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για να μην είναι ο καθένας μόνος του, αλλά οργανωμένα να εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας και να εμπνεόμαστε  από τους αγώνες των άλλων, ώστε  να απαντήσουμε στην επίθεσή τους όλοι μαζί. Να γίνει κάθε αγώνας κέντρο αντίστασης για όλους, όπως ο αγώνας εργαζομένων και αλληλέγγυων στην ΕΡΤ.
·          Συγκέντρωση-συζήτηση τη Δευτέρα 15/7 8:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.
Θα συμμετάσχουν με σύντομες τοποθετήσεις εκπρόσωποι σωματείων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
·          Απεργιακή προ-συγκέντρωση και συμμετοχή στην πορεία την Τρίτη 16/7 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. 
·          Συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/7 8:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε, επίσκεψη που έρχεται να επιβραβεύσει και να ενισχύσει την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας.
Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών

ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία και τα κλεισίματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου