Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αποφάσεις διευρυμένου ΔΣ 15/7/2013

Στο διευρυμένο ΔΣ της Δευτέρας 15/7/2013 μετά από ζωηρή και εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκαν:
h Άμεση προσφυγή του ΔΣ της ΕΛΜΕ σε δικηγόρο ειδικό/η στο υπαλληλικό δίκαιο
h Συμμετοχή στη συνάντηση των φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης στις 8μμ για να συζητήσουμε τους τρόπους συνέχισης του αγώνα. Στη συνάντηση αυτή θα προτείνουμε να σταλεί κείμενο προς τους βουλευτές μας απαιτώντας να μη ψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο.
h Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΑΥΡΙΟ 16/7/2013 στις 7πμ έξω από τη Διεύθυνση Β/θμιας στις 7πμ. Στις 10πμ θα συμμετέχουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο.
h Αρχίζοντας από σήμερα στην συνάντηση των φορέων θα μοιραστεί κείμενο προς τους πολίτες της Ξάνθης εξηγώντας τι συμβαίνει σήμερα στην εκπαίδευση.
h Θα συνταχθεί κείμενο-άρθρο σχετικό με την τεχνική εκπαίδευση
h Θα σταλεί στον τύπο κείμενο-απάντηση σημείο προς σημείο στο non paper του υπουργείου που συνέταξε η συναδέλφισσα Χρύσα Ράπτη
h Θα μοιραστούν και θα κρεμαστούν μαύρα πανό στα σχολεία. Τα σχολεία μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες σχετικά με το θέμα αυτό.
h Θα συμμετέχουμε, όσοι και όσες μπορούμε, στην πανελλαδική κινητοποίηση που καλεί η ΟΛΜΕ στην Αθήνα την Τετάρτη 17/7/2013. Για το σκοπό αυτό δηλώνουμε συμμετοχή είτε με mail στο elmexanthis@gmail.com είτε με τηλέφωνο σε κάποιο από τα μέλη της ΕΛΜΕ.
 ----------

Η συναδέλφισσα Αντιγόνη Σαράφη μας έστειλε το ιδιόχειρο κείμενο που κατέθεσε η ίδια κατά την επίσκεψή μας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σαλτούρο, με την παράκληση να αναρτηθεί.

2 σχόλια:

  1. από τις χειρότερες συναντήσεις, με βαριές κατηγορίες προς το ΔΣ της Ελμε Ξάνθης, με αερολογίες σχετικά με νομικά ζητήματα, χωρίς να υπάρχει νομικός στην αίθουσα, (και για την πυρηνική σύντηξη να συζητούσαμε, εφόσον είμαστε άσχετοι με το αντικείμενο, τα ίδια συμπεράσματα θα έβγαιναν), προτάσεις-πυροτεχνήματα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί μαζικότητα και μεγάλη συμμετοχή...
    Ευτυχώς πάρθηκαν και κάποιες προτάσεις ουσιαστικές, που έχουν στόχο να ενεργοποιησουν-ενημερώσουν την κοινωνία και να την προβληματίσουν για το μέλλον της δημόσιας Παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μερικά ερωτήματα που με ενοχλούν και θέλω να τα εκφράσω.

    1. Γιατί κάναμε πάλι συνέλευση; Δεν ξέρουμε από πριν την αδιαφορία των συναδέλφων η οποία είναι χαρακτηριστική σε αυτή την πόλη, μιας και σε άλλες πόλεις και συμμετοχή έχουν οι συνελεύσεις και οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις. Μήπως να ψαχτούμε όλοι κι όλες τόσο το Δ.Σ. όσο και το σώμα και να δούμε τις πταίει;

    2. Για ποιον λόγο ακριβώς απομονωθήκαμε και πάλι από όλους τους υπόλοιπους φορείς που διαμαρτύρονται και σήμερα έδωσαν από κοινού συνέντευξη τύπου; Αν δεν το γνώριζε το προεδρείο της ΕΛΜΕ καλό θα ήταν να ψάξει και να ενημερωθεί, όχι μόνο να εκφράζει δυσαρέσκεια και κατηγορίες περί μη ενημερώσεως κι αδιαφορίας προς τη βάση.

    Αυτό βέβαια προϋποθέτει και συνεργασία με τους άλλους φορείς. Κάτι που δεν βλέπω να έχουμε αφού ακόμη και σήμερα ψαχνόμαστε για το πως θα έρθουμε σε επαφή με τους υπόλοιπους. Ρωτήστε σε άλλες ΕΛΜΕ πως γράφουν τα κείμενα διαμαρτυρίας τους και πως αλληλοσυμπεριλαμβάνουν οι μεν τους δε σε αυτά τα κείμενα.

    Διαβάστε για να διαπιστώσετε την τραγικότητα της απουσίας μας και την αυτοκτονική μας τάση η οποία θυμίζει έντονα τη λαϊκή ρήση, όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια. Απελπιστικά απόντες και πάλι.

    http://www.thrakitoday.com/2013/07/blog-post_636.html

    3. Πόσοι θα είναι στα γραφεία της Διεύθυνσης αύριο το πρωί και γιατί; Με πέντε και δέκα άτομα απλά ευτελίζεται κάθε τέτοια κίνηση και δεν έπρεπε καν να τεθεί ως πρόταση. Πέραν του γεγονότος ότι είναι άκαιρη και κατόπιν εορτής.

    4. Στο απεργιακό συλλαλητήριο πως στην ευχή θα δηλώσουμε την παρουσία μας; Μας έχει ετοιμάσει το προεδρείο κάποιο διακριτικό όπως μπλουζάκι, φανελάκι, καπελάκι, σφυρίχτρα, αγχόνη, σαγιονάρες, τατουάζ το οποίο θα μας κάνει διακριτούς και θα μας ομαδοποιεί; Αλλά και πάλι δεν είμαστε ικανοί να πάρουμε ιδέες από άλλους φορείς σε παλαιότερες κινητοποιήσεις (υπάλληλοι του νοσοκομείου με ενιαίο καπελάκι). Άλλωστε σε τέτοια περίπτωση ο καθένας θα πλήρωνε το καπελάκι του ή το μπλουζάκι του.

    Πάρτε και κανένα τηλέφωνο σε άλλες ΕΛΜΕ να δείτε πως αντιδρούν, πως έχουν συμμετοχή τόσο από συναδέλφους αλλά κι από γονείς. Δεν είναι μόνο οι πορείες και οι καταλήψεις τα μέσα που διαθέτει κάποιος. Υπάρχουν και οι συναυλίες... Λέω εγώ τώρα.

    Κι επειδή ο πολιτικός κόσμος μας έχει γενικά απαξιώσει και μας χρησιμοποιεί κατά το δοκούν των αναγκών του κάθε φορά, καλό θα ήταν να τους αφήσουμε επιτέλους πίσω μας, έτσι ώστε να βλέπουν και το σωστό σημείο του σώματός μας, μήπως και καταλάβουν και τι τους έχουμε. Όλους όμως ανεξαιρέτως.

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή