Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΟΛΜΕ: Ενιαία κείμενα για την αξιολόγηση των σχολείων

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, στην προσπάθεια αποτροπής της  κατηγοριοποίησης  των σχολείων καλεί τους συλλόγους των σχολείων λόγω  της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολειών, αποφάσισε να υιοθετήσει τη στρατηγική των ενιαίων κειμένων.

Θυμίζουμε ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης ομόφωνα είχε προτείνει ενιαία κείμενα ήδη από τον Νοέμβρη του 2021 (εδώ).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ: 

----------

Παρά τις δικαστικές αποφάσεις είναι δεδομένο ότι ο αγώνας μας ενάντια στην εξωτερική αξιολόγηση και  κατηγοριοποίηση των σχολείων δεν σταματάει εδώ. Οφείλουμε με πολύμορφες δράσεις να αποτρέψουμε την  κατηγοριοποίηση  των σχολείων μας. Παρά το γεγονός ότι μετά την απόφαση του Εφετείου έχουμε συγκαλέσει 6 Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί από τη βάση η στρατηγική μας για την αντιμετώπιση της κατηγοριοποίησης των σχολείων, δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί κάποια απόφαση. Κατόπιν τούτων, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να υιοθετήσει τη στρατηγική των ενιαίων κειμένων, προκειμένου να αποτραπούν οι συνέπειες της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολειών.
Σας αποστέλλουμε κείμενο με τους στόχους/τίτλους των σχεδίων δράσης για τον προγραμματισμό που απαιτούνται για την πρώτη φάση αξιολόγησης, βασισμένο στις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές και τα ψηφισμένα αιτήματα του κλάδου.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων/ουσών να τα υιοθετήσουν και  δεσμευόμαστε ότι, συντεταγμένα και ενωτικά, θα προχωρήσουμε όλο το επόμενο διάστημα στην συγγραφή κάθε επόμενου κειμένου που απαιτείται, με γνώμονα πάντα τα αιτήματα του κλάδου.
Τα κοινά αυτά κείμενα αυτά φτιάχνονται για να αποτυπώσουμε την ενιαία μας στάση, για την αποφυγή της κατηγοριοποίησης, αφού όλα τα σχολεία θα δηλώνουν τα ίδια και για να αναδειχθούν τα διαχρονικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, με την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα των σχολείων, μη επιτρέποντας με αυτόν τρόπο την μετακύλιση των ευθυνών της Πολιτείας στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία.
Είναι δεδομένο ότι η πλούσια προσφορά κάθε συλλόγου διδασκόντων στους μαθητές και τις μαθήτριές  του, όπως κάνουμε όλα τα χρόνια, συνεχίζεται κανονικά με όσες δράσεις επιλεχθούν (σχολικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, προγράμματα κλπ). Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε δημιουργικό και παιδαγωγικό τρόπο τα παιδιά μας, όμως δεν καταθέτουμε τις δράσεις αυτές στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, παρά μόνο τα ενιαία κείμενα. Η  στάση μας αυτή αφορά στην αντίδρασή μας στην πολιτική της κυβέρνησης και στην αντίστασή μας στην προσπάθεια επιβολής μίας αξιολόγησης, αντίθετης με τις θέσεις του κλάδου.
Η συλλογική μας στάση δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο κλάδος δεν θα υπακούσει στην ποινικοποίηση των αγώνων με δικαστικές προσφυγές και στην κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας. Ενωμένοι/ες θα υπηρετήσουμε το δημόσιο Σχολείο και τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Καλούμε όλες και όλους να συσπειρωθούν και σε αυτήν την δράση, ώστε με ενότητα να αποτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων μας!
Συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης του Δημόσιου σχολείου!

-----------

Θα βρείτε τα ενιαία κείμενα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου