Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Με αφορμή μία δωρεά

Δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τη δωρεά απινιδωτή σε σχολείο της Ξάνθης από συμπολίτη μας περιγράφουν τη «σεμνή» τελετή παράδοσης του απινιδωτή στον χώρου του σχολείου. Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται από φωτογραφίες του δωρητή με τη διευθύντρια του σχολείου, μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξάνθης, απαξάπαντες υποψήφιες και υποψήφιοι του συνδυασμού του δημάρχου κυρίου Τσέπελη. Μάθαμε ότι η τελετή είχε σχεδιαστεί να γίνει παρουσία των παιδιών και του διδακτικού προσωπικού αλλά, την τελευταία στιγμή, απετράπει μετά την παρέμβαση εκπαιδευτικών.

Ως σωματείο, θα επιθυμούσαμε να αναλάβει την παροχή αυτού του μηχανήματος που σώζει ζωές η πολιτεία για ΟΛΑ τα σχολεία. Ωστόσο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε, κατ’ αρχάς, τον δωρητή για τη γενναιοδωρία του η οποία, όμως, θα ήταν εξίσου σημαντική αν γινόταν δύο εβδομάδες αργότερα, μετά το πέρας των εκλογών στις οποίες είναι υποψήφιος.

Θα καλούσαμε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους από όλες τις παρατάξεις να σέβονται τον χώρο του σχολείου όπου και οι ίδιες/οι πασχίζουν να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της Δημοκρατίας, τον ορθολογισμό και την κριτική σκέψη, εν ολίγοις, να πραγματώσουν το ρόλο του σχολείου που είναι να δημιουργήσουν πολίτες. Σίγουρα, το σχολείο δεν είναι χώρος άγρας ψηφοφόρων και οπαδών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου