Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για τα Ενιαία Κείμενα

Καλούμε τους συλλόγους των σχολείων που δεν έκαναν ακόμη τη συνεδρίαση για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, να χρησιμοποιήσουν τα ενιαία κείμενα που έστειλε η ΟΛΜΕ.
Μετά την απόφαση του Εφετείου που έκρινε παράνομη την απεργία αποχή από την την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τα ενιαία κείμενα κρίνονται ως ένα μέσο αποτροπής των συνεπειών της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολειών που είναι η κατηγοριοποίησή τους. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει έγκαιρα ενιαία σχέδια δράσης.
Θυμίζουμε ότι και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης είχε προτείνει ενιαία κείμενα από τον Νοέμβρη του 2021 αμέσως μετά την απόφαση του Εφετείου.
Ενημερώνουμε ότι τα ενιαία κείμενα, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί, δεν είχαν καμία αρνητική συνέπεια για τα σχολεία, αντίθετα, πολλές φορές βαθμολογήθηκαν με άριστα.
 

Τονίζουμε ότι η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση εξακολουθεί να ισχύει και να είναι απόλυτα νόμιμη. Καλούμε το σύνολο των συναδελφισσών και των συναδέλφων να υπογράψουν τη δήλωση απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση που έχουμε στείλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου