Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ

Τη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ απασχόλησαν:

- 24ωρη απεργία μαζί με άλλα σωματεία και καλή προετοιμασία για τα οικονομικά θέματα. Προτάθηκε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ψηφίστηκε και από εμάς. Η πρόταση δε συγκέντρωσε την απαραίτητη, σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ, για την κήρυξη απεργίας πλειοψηφία που είναι τα 2/3 οπότε η πρόταση απορρίφθηκε.

- Ενιαία κείμενα για την αξιολόγηση των σχολείων.  Πρόκειται για απόφαση ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ επικύρωσε την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. (43 ΥΠΕΡ, 23 ΚΑΤΑ, 9 ΛΕΥΚΑ, δεν πρόκειται για απεργία οπότε χρειάζεται απλή πλειοψηφία)

- Απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Προτάθηκε εκ νέου από διάφορες ΕΛΜΕ. Από τη δική μας ΕΛΜΕ καταψηφίστηκε  (απόφαση παλαιότερης συνέλευσης). Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν 41 ΥΠΕΡ, 19 ΚΑΤΑ, 15 ΛΕΥΚΑ. Σε σύνολο αντιπροσώπων* συγκεντρώνει 54,7%. Η απαραίτητη για την κήρυξη απεργίας πλειοψηφία, σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ είναι τα 2/3 οπότε η πρόταση απορρίφθηκε.

- Απεργία - αποχή από μέντορες και συντονιστές. Προτάθηκε από διάφορες ΕΛΜΕ. Δεν ήταν στην ατζέντα της συνέλευσης. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ ήταν, όπως σε κάθε συνέλευση προέδρων,
σε συνεχή επικοινωνία. Η πρόταση συζητήθηκε και όλα τα μέλη του ΔΣ τη συμφώνησαν στην υπερψήφισή της. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν: 54 ΥΠΕΡ, 5 ΚΑΤΑ, 16 ΛΕΥΚΑ. Η πρόταση συγκεντρώνει το 72% των αντιπροσώπων*. Επομένως η πρόταση υπερψηφίστηκε.
Περιμένουμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργία - αποχή από μέντορες και συντονιστές.

_______

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις της ΓΣ.

-------------
Ο αριθμός των αντιπροσώπων καθορίζεται από τον αριθμό των εκλεκτόρων που εκλέγονται για συμμετοχή στα συνδικαλιστικά συνέδρια της ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου