Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Πρακτικά ΔΣ 29/6

Το ΔΣ της 29ης/6 απασχόλησαν:
- Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων Β/θμιας. Αποφασίστηκε η συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση/κινητοποίηση που θα καλέσει η ΟΛΜΕ. Επίσης συντάχθηκε και κείμενο που εκφράζει τις απόψεις της ΕΛΜΕ.
- Η συμμετοχή σε ενημερωτική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες.
- Οι φήμες για το κλείσιμο σχολείων φυλακών. Συντάχθηκε σχετικό κείμενο.
- Οι θέσεις της ΕΛΜΕ απέναντι στον καινούργιο εκπαιδευτικό νόμο. Οι θέσεις των μελών του ΔΣ απέναντι στα κύρια σημεία του νόμου είναι:
  • Όλα τα μέλη του ΔΣ είναι ενάντια στην αύξηση του αριθμού των μαθητριών/τών στην τάξη.
  • Απέναντι στην αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο τοποθετήθηκαν θετικά η ΔΑΚΕ (2), ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών (2) και η  η Αγωνιστική Συσπείρωση (1) και αρνητικά οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών (2).
  • Όλα τα μέλη του ΔΣ είναι ενάντια στην αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια.
  • Σχετικά με την αύξηση των ημερών των αποβολών τοποθετήθηκαν θετικά η ΔΑΚΕ (2) και ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών (2) και αρνητικά οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών (2) και η και η  η Αγωνιστική Συσπείρωση (1).
  • Όλα τα μέλη του ΔΣ διαφωνούν με τον συνυπολογισμό του βαθμού της Α και της Β λυκείου για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Σχετικά με την τράπεζα θεμάτων όλα τα μέλη είναι θετικά σε ένα αποθετήριο θεμάτων. Η ΔΑΚΕ (2) και ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών (2) συμφωνούν στην υποχρεωτική χρήση της τράπεζας θεμάτων στις εξετάσεις με την προϋπόθεση ότι το ποσοστό στο βαθμό θα είναι μικρό. Οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών (2) και η  η Αγωνιστική Συσπείρωση (1) διαφωνούν με οποιαδήποτε υποχρεωτική χρήση της τράπεζας θεμάτων στις εξετάσεις. 
  • Σχετικά με τις ποινές σε περίπτωση άρνησης των αναπληρωτριών/τών να αναλάβουν υπηρεσία όλα τα μέλη διαφωνούν με τη γενική εφαρμογή τους. Η ΔΑΚΕ (2) και ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός Καθηγητών (2) θα δεχόντουσαν ποινή μόνο σε περίπτωση άρνησης σε ονομαστική τοποθέτηση. Οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών (2) και η και η  η Αγωνιστική Συσπείρωση (1) διαφωνούν και με αυτή την ποινή.

2 σχόλια:

  1. Να μας το λέτε, όταν ψηφιζουμε ανεξάρτητους, βγαίνει η Δακε. Τον Νοέμβριο, να συγχωνευθούν, να κατεβούν μαζί. Ταύτιση απόψεων. Ειδικά στην τράπεζα θεμάτων, πιο νεοφιλελε, δεν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή