Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Προβολή Πέμπτη 9/7

Καλοκαιρινό σινεμά χωρίς ένα καλό γουέστερν γίνεται; Τιμώντας τη μνήμη του Ennio Morricone που πέθανε πριν από λίγες μέρες στις «Προβολές της Πέμπτης της ΕΛΜΕ» θα προβάλουμε ένα από τα γνωστότερα γουέστερν, ντυμένο με τη μουσική του Morricone και σκηνοθετημένο από τον maitre του είδους Sergio Leone το «Για μια χούφτα δολάρια» (Per un pugno di dollari, 1964).
Ένας πιστολέρο, εφοδιασμένος με ένα σαρανταπεντάρι και αυστηρό κώδικα τιμής, έρχεται σε μια συνοριακή πόλη κοντά στο Μεξικό, όπου δύο αντίπαλες οικογένειες βρίσκονται σε ένοπλη διαμάχη. Ο ξένος θα πάει πότε με τους μεν, πότε με τους δε, για να τους καταστρέψει ευκολότερα. Η ταινία είναι  βασισμένη σε ανεπίσημο ριμέικ της ταινίας Γιοζίμπο του 1961 σε σκηνοθεσία του Ακίρα Κουροσάβα.

Το καλύτερο, ίσως γουέστερν-σπαγγέτι, που γυρίστηκε ποτέ. Υπέροχες ερμηνείες από τον Clint Eastwood και τον Gian Maria Volonte και εξαιρετική μουσική του Ennio Morricone που έδωσε τον τόνο για τη μουσική σε όλα τα γουέστερν του είδους.

Στον Κήπο του Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ. Η ταινία διαρκεί 120'.

Πριν από την ταινία, στις 7μμ θα συναντηθούμε στην Κεντρική Πλατεία στο συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου