Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στον συνάδελφο της Α/θμιας Τζεμαλή Μηλιαζήμ

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συνυπογράφει την ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, στο νέο θέμα που προέκυψε με την κλήση σε έγγραφη απολογία του Τζεμαλή Μηλιατζήμ. Θεωρούμε ότι το θέμα, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή όχι με τις απόψεις του, θα έπρεπε να είχε ήδη λήξει. 
Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του διδασκαλικού συλλόγου:
«Η Διεύθυνση Π.Ε. Ξάνθης μετά και την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση τυχόν εκτέλεσης πειθαρχικού παραπτώματος σε βάρος του συναδέλφου μας της Ειδικής Αγωγής Μηλιαζήμ Τζεμαλή, σε υπόθεση που αφορά σχόλια-αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιμένει στη συνέχιση της διαδικασίας με τη μορφή της κλήσης με κατάθεση έγγραφης απολογίας.
Εκφράζουμε  την έντονη διαμαρτυρία μας, αλλά και την απορία για τη συνέχιση της  διαδικασίας, παρότι από το πόρισμα του ενεργούντος την προκαταρκτική εξέταση δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του συναδέλφου μας. Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές παρακολούθησης και ενδεχόμενης ποινικοποίησης του εξω-επαγγελματικού βίου των εκπαιδευτικών και ζητούμε την παύση οποιασδήποτε διαδικασίας.  Η ελευθερία της έκφρασης γνώμης σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θεωρώντας ότι με βάση το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης δεν υφίσταται θέμα συνέχισης της διαδικασίας, συναντήθηκε με την αναπληρώτρια διευθύντρια Π.Ε Ξάνθης την Τρίτη 14/7 για να καταθέσει τις ενστάσεις του.»
-------------------------------
Η απόφαση της ΕΛΜΕ λήφθηκε με πλειοψηφία 5/7. Διαφώνησε η ΔΑΚΕ.
Αιτιολόγηση της διαφωνίας της ΔΑΚΕ:
«-Έχει εκδοθεί ήδη ένα αρχικό ψήφισμα συμπαράσταστης οπότε δε θα ξανατοποθετηθούμε.
-Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του συναδέλφου, κατέκρινε τη χώρα μας και τους Έλληνες για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους μετανάστες»

5 σχόλια:

  1. Να μας το λέτε, όταν ψηφιζουμε ανεξάρτητους, βγαίνουν οι αριστεροί. Τον Νοέμβριο, να συγχωνευθούν, να κατεβούν μαζί. Ταύτιση απόψεων. Ειδικά στο θέμα του Τζεμαλή, πιο ΄΄ αλληλέγγυοι ΄΄, δεν πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να μην υποστηρίζει κάποιος απόψεις της ΔΑΚΕ ή επιταγές άλλων κομμάτων σημαίνει αριστερά; Κάποιοι, όσο και αν ακούγεται παράξενο, ψηφίζουμε με βάση την υποστήριξη του κλάδου και των συναδέλφων και όχι την υποταγή σε άλλους.Δε συμφωνώ με όσα είπε, αλλά υποστηρίζω το δικαίωμα της έκφρασης της άποψης του σε προσωπικό επίπεδο.Είναι επικίνδυνο το αντίθετο

      Διαγραφή
    2. εσύ τόσο φασίστας που είσαι, ψηφίζεις και πιο δεξιά από τη Δακε.

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή ο Τζεμαλή δικαιούται να βρίζει τους έλληνες;

    Όπως λοιπόν το ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει και χρησιμοποιεί τον αντιρατσιστικό νόμο, καλό είναι να υποστούν τα μέλη τους, τις ανάλογες συνέπειες όταν προωθούν το μίσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αρχάς τα μέλη του ΔΣ που στήριξαν το ψήφισμα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης το έκαναν στηρίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα οποιασδήποτε/οποιουδήποτε πολίτη στο να εκφράζει τη γνώμη της/του ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή όχι. Αν αρχίσουν διώξεις για ...αναρτήσεις στο facebook, αν δηλαδή η υπηρεσία παρακολουθεί τη ζωή μας έξω από το σχολείο ανοίγουμε πολύ επικίνδυνα προηγούμενα που ταιριάζουν σε άλλου είδους καθεστώτα!

    Επειδή όμως πρέπει να ξέρουμε γιατί ακριβώς μιλάμε, καλύτερα να δούμε πρώτα τι πραγματικά λέει το άρθρο που κοινοποίησε ο συνάδελφος στη διεύθυνση:
    https://synoraanoixta.wordpress.com/2020/03/03/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%87%cf%89-%ce%b4%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%bd/?fbclid=IwAR29WZt5Rt5QUq1SdHFJKHWTsN37__IO4heaDLdUUJyb11u8TUF8cakFZWk
    Και μετά μπορούμε να συζητήσουμε (και να διαφωνήσουμε) σε άλλη βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή