Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση για συζήτηση προς τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων Β/θμιας

Επειδή το κύριο βάρος των πιέσεων, της υλοποίησης των παράλογων και αντιφατικών κυβερνητικών εντολών και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων στις μη ομαλές συνθήκες του καιρού των μνημονίων, πέφτει στους/στις Διευθυντές/τριες των σχολείων, αλλά και με δεδομένη την κλήση τους για ατομική τους αξιολόγηση, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες, Διευθυντές/τριες των σχολείων σε συνάντηση τη Δευτέρα 27/10/2014, στις 8:30μμ, στο 1ο Γυμνάσιο.
Σκοπός της συνάντησης είναι, πέρα από την ανταλλαγή απόψεων, η δυνατότητα εύρεσης τρόπων κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Επειδή ένα δημόσιο σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης, όπου θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλα τα παιδιά, είναι κοινός στόχος όλων μας, θεωρούμε ότι η συνεργασία των συναδέλφων/ισσών διευθυντών/τριών με το σωματείο είναι απολύτως απαραίτητη.

4 σχόλια:

  1. http://xenesglosses.eu/2014/10/deltio-typou-sxetika-me-ti-xorigisi-ad/
    Αυτούς καλείτε σε διάλογο? Ζητάνε απ' το υπουργείο να διορθώσει νομοθετικά τις "ασάφειες" για τις ώρες συνεδριάσεων, αναπλήρωσης μαθημάτων, επίδοσης βαθμολογίας..... Α . Και φυσικά δεν προλαβαίνουν. Ζητάνε και μείωση ωραρίου.Για την πάρτυ τους μόνο.
    Αυτούς συνεχίζετε και θεωρείτε ακόμα συνάδελφους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι όπως γράψατε το κείμενο, παραλίγο να τους λυπηθούμε κιόλας.
    Αυτους-ες, που το 70% έχει φιλήσει κατουρημένες ποδιές, για να κάτσει σε καρέκλα Διεύθυνσης σχολείου..και ετοιμάζεται να δηλώσει υποτέλεια, για τις νέες κρίσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε το τι φιλήσαν για να κάτσουν.
      Lets talk about αντικειμενικά προσόντα. Μεταπτυχιακά, διδακτορικά, γλώσσες, έτη προυπηρεσίας μέσα στην τάξη (όχι στην καρέκλα), σοβαρή επιμόρφωση (όχι ψευτοημερίδες, και επιμόρφωση στην αξιολόγηση). Ας γίνει μια έρευνα από την ΕΛΜΕ σε τοπικό έστω επίπεδο, όχι για να στοχοποιήσει ανθρώπους αλλά για να δείξει την σαθρώτητα του συστήματος. Ανώνυμη.
      Ποιος θα με κρίνει ρε? Ο εξ ορισμού ανεπαρκής????

      Διαγραφή
    2. Εγώ λέω καλύτερα, να γίνει μία έρευνα (έστω και σε τοπικό επίπεδο) για το πόσοι από τους σημερινούς διευθυντές πέρασαν από το ΔΣ της ΕΛΜΕ και από το ΠΥΣΔΕ ως αιρετοί, ή αντίστροφα πόσα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και πρώην αιρετοί του ΠΥΣΔΕ έγιναν διευθυντές. Παραφράζω: ποιος θα με κρίνει ρε? Οι συνδικαλιστές????

      Διαγραφή