Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 24ης/10

Στη χθεσινή (Παρασκευή 24/10) συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ αρκετοί/ες συνάδελφοι/ισσες διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τις πιέσεις που ασκούνται ώστε να δεχθούν να υπερωρίες  όσο και για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις με στόχο να μη φαίνονται τα κενά.
Στην παρέμβαση στη συνεδρίαση στο ΠΥΣΔΕ τέθηκαν τα αιτήματα:
- να μην καλύπτονται τα κενά με υπερωρίες αλλά με την πρόσληψη αναπληρωτών/τριών
- να μη γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων
- να μην αγνοείται η υποχρεωτική παρουσία δεύτερου εκπαιδευτικού στα εργαστήρια όπου αυτό προβλέπεται
- να μη μειώνονται οι υποχρεωτικές ώρες των μαθημάτων
- να μην πιέζονται οι μαθητές/τριες να αλλάξουν τις επιλογές τους όταν δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμοι/ες εκπαιδευτικοί να τις διδάξουν αλλά να επιχειρείται πρόσληψη αναπληρωτή/τριας.

Ο διευθυντής Β/θμιας μας διαβεβαίωσε, σε όλους τους τόνους, ότι προωθεί προς το υπουργείο τα κενά όπως του δίνονται από τα σχολεία. Καλούμε τους συλλόγους των σχολείων να αρνούνται να αναθέσουν υπερωρίες για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να αντιστέκονται στις πιέσεις που στοχεύουν στο "κρύψιμό" τους. Σκοπός μας είναι να αναδειχθούν τα κενά ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να προσλάβει αναπληρωτές/τριες και να οδηγηθεί στις μόνιμες προσλήψεις για να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν σωστά.

Περιμένουμε αναλυτική ενημέρωση από την και τον αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου