Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αναστολή της διοργάνωσης προγράμματος επιμόρφωσης για την αξιολόγηση

Ανταποκρινόμενο στο αίτημα της ΟΛΜΕ και της ΠΕΣΣ το ΕΚΠΑ ανέστειλε τη διοργάνωση του προγράμματος επιμόρφωσης για την αξιολόγηση. Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ αναφέρει:

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε, σεβόμενοι το αίτημα των φορέων των εκπαιδευτικών και των σχολικών συμβούλων (ΟΛΜΕ, ΠΕΣΣ), ότι το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών με βάση το Π.Δ 152» έχει κατέβει από την ιστοσελίδα μας και δεν θα υλοποιηθεί μέχρις ότου επανεξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και υπάρξει συναίνεση και συμφωνία όλων των ενδιαφερομένων πλευρών.
Α. Θέλω να σας διαβεβαώσω ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση ούτε από εμένα ούτε από την ομάδα μου να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ενέργεια εις βάρος των λειτουργών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντιθέτως πρόθεση μας ήταν να θωρακίσουμε τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους σχολικούς συμβούλους, έναντι συστημάτων αξιολόγησης που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Και αυτό θα γινόταν μέσα από ένα σεμινάριο το οποίο θα προέβαλλε όλες τις παγίδες, τα αρνητικά σημεία και θα έδινε τροφή για κριτική σκέψη.

Β. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στη διάθεση των φορέων των εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της από κοινού οργάνωσης επιμορφωτικών δράσεων με στόχο την ουσιαστική παιδαγωγική ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και των σχολικών συμβούλων και τη βελτίωση του σημαντικού έργου που παράγουν οι εκπαιδευτικοί μας, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου