Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΣ 10/2

Στο ΔΣ της Δευτέρας 10/2/2014:
h  Αποφασίστηκε η υποδοχή του «Καραβανιού ζωής, ρήξης και ανατροπής» κατά το πέρασμά του από την Ξάνθη το πρωί της Πέμπτης 13/2 (γύρω στις 8:00πμ) και η συνοδεία του μέχρι τα σύνορα της αντιπεριφέρειας της Ξάνθης. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής θα κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας (τις 3 πρώτες ώρες της Πέμπτης). Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα μετά από συνεννόηση με άλλους φορείς της Ξάνθης.
h Συζητήθηκε η παραβίαση του ωραρίου των εκπαιδευτικών που επιχειρείται (και εφαρμόζεται) σε αρκετά σχολεία με αφορμή την εφαρμογή της ΑΕΕ. Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.
h Αποφασίστηκε η ανάθεση των νομικών θεμάτων που έχουν προκύψει πρόσφατα στον δικηγόρο και πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κ. Γούναρη. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα έρθει σε επαφή μαζί του για να τον ενημερώσει σχετικά με τα θέματα που μας απασχολούν.
h Το ΔΣ απασχόλησε επίσης η   μισθολογική (και βαθμολογική) καθήλωση συναδέλφων/ισσών λόγω δημοσιονομικής πολιτικής καθώς και η περικοπή του εφάπαξ. Και για τα δύο θέματα θα ζητηθεί η γνώμη του δικηγόρου.
h Προτάθηκε η «έκδοση» ενημερωτικού φυλλαδίου-εφημερίδας. Το θέμα είχε συζητηθεί και σε παλαιότερα ΔΣ χωρίς τελικά να αποφασιστεί και ξανατέθηκε με αφορμή πρόταση του συνάδελφου Π.Κουρτίδη. Η πρόταση έγινε δεκτή και θα συζητηθεί στις λεπτομέρειές της.
h Αποφασίστηκε η πρώτη συνάντηση των συναδέλφων/ισσών που επιθυμούν να συμμετέχουν στις πολιτιστικές ομάδες να γίνει την Τετάρτη 19/2 στις 8μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ.
h Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει η πρώτη συνάντηση για την διοργάνωση της συζήτησης για την Τεχνική Εκπαίδευση στα πλαίσια των συζητήσεων «Το σχολείο των ονείρων μας» στα γραφεία της ΕΛΜΕ την Τρίτη 18/2 στις 8μμ. Καλούνται όσοι/ες συνάδελφοι/ισσες επιθυμούν να συμμετέχουν στη διοργάνωση να έρθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου