Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Τοποθέτηση της ΕΛΜΕ Ξάνθης στη Γενική Συνέλευση των προέδρων


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Γενική Συνέλευση της Ξάνθης είχε προγραμματιστεί και προετοιμαστεί αρκετά πριν την αναγγελία για Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ και τη σχετική πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Το θέμα της Γ.Σ. ήταν το πρόγραμμα δράσης του κλάδου αφού όπως διαπιστώσαμε στις επισκέψεις μας στα σχολεία αλλά και όπως και μέσα στο ΔΣ συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη συνέλευση των προέδρων είχε ήδη ξεπεραστεί από τα νέα δεδομένα. Είχαμε μάλιστα στείλει τη σχετική πρόταση του ΔΣ η οποία έμεινε αναπάντητη.
Οι αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης σας έχουν ήδη κοινοποιηθεί τόσο στο ΔΣ όσο και τις άλλες ΕΛΜΕ
Το προτεινόμενο από το ΔΣ της ΟΛΜΕ πρόγραμμα δράσης σε πολλά σημεία του ταυτίζεται με το δικό μας και επομένως μετά από απόφαση του ΔΣ το ψηφίζουμε εκτός από το θέμα της 24ωρης ή 48ωρης απεργίας. Το θέμα της απεργίας τέθηκε ως ερώτημα σε δημοψήφισμα στα σχολεία μαζί με την πρόταση της ΓΣ για απεργία διαρκείας ξεχωριστά και όχι σε αντιπαράθεση. Οι συνάδελφοι/ισσες απέρριψαν συντριπτικά την πρόταση της ΟΛΜΕ ενώ υπερψήφισαν την απεργία διαρκείας.

Επομένως η ΕΛΜΕ Ξάνθης:
Υπερψηφίζει το πρόγραμμα δράσης εκτός από την 24ωρη ή 48ωρη απεργία στην οποία αντιπροτείνει απεργία διαρκείας.
Προτείνει και θέτει σε ψηφοφορία:
h  Να μη δεχθούμε καμία αξιολόγηση όσο αυτή συνδέεται με το μισθολόγιο βαθμολόγιο. Κανείς συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με αυτή. Δεν νομιμοποιούμε με κανένα τρόπο μια διαδικασία που θα επαναφέρει την εκπαίδευση σε εποχές αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα.
h  Να συζητηθεί η αξιολόγηση χωρίς καμία σύνδεση με μισθολόγιο-βαθμολόγιο με βάση την απόφαση του 8ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ.
h  Στην περίπτωση που τελικά το Προεδρικό Διάταγμα περάσει, οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες των σχολείων που θα δεχθούν να αξιολογήσουν παύουν να θεωρούνται μέλη της ΕΛΜΕ.
h  Παράδοση υπομνήματος στον Υπουργό Παιδείας το οποίο θα αναφέρει τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για άμεση κατάργηση του νόμου 4024/11 και αποσύνδεση της όποιας αξιολόγησης από τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.
h  Ζητούμε άμεση παραίτηση του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ και προκήρυξη εκλογών για νέο γιατί θεωρούμε ότι δεν εκφράζει πλέον το σύνολο των εργαζόμενων και των εκπαιδευτικών ειδικότερα.
h  Κατάθεση μηχανογραφικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις από όλους/όλες τους καθηγητές/τριες με σκοπό τη μη συμμετοχή τους ως επιτηρητών/βαθμολογητών/κλπ σε αυτές.
h  Απομόνωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών των σχολείων από τις κατά τόπους διευθύνσεις
h  Πανελλήνια δημοσκόπηση μεταξύ των εκπαιδευτικών για την πιθανότητα συμμετοχής σε απεργία στις πανελλήνιες.

Επίσης ζητούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ
h αμεσότερη δράση. Να προηγείται των εξελίξεων και όχι να σύρεται πίσω από τα γεγονότα
h αμεσότερη επικοινωνία. Τέσσερεις επιστολές της ΕΛΜΕ Ξάνθης, δύο από τις οποίες αφορούσαν θέματα συναδέλφων/ισσών, έμειναν παντελώς αναπάντητες.
h Τέλος πιστεύουμε ότι η διαδικασία των συνελεύσεων των προέδρων των ΕΛΜΕ, όπως γίνεται, είναι τελείως αναποτελεσματική καθώς δεν δίνει τη δυνατότητα να ανταλλαγούν ουσιαστικά απόψεις και να περιγραφεί το κλίμα που επικρατεί σε κάθε ΕΛΜΕ. Επίσης δεν είναι δυνατόν να γίνει μια παραγωγική διαδικασία όπου θα κτιστεί μια εμπεριστατωμένη πρόταση. Ζητούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε διαδικασίες συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με το πώς θα γίνει η επικοινωνία μας αποδοτικότερη και παραγωγικότερη και να καταθέσει τις σχετικές προτάσεις στο επικείμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ. 

2 σχόλια:

 1. Γιατί να απαντήσουν, οι συνδικαλισταραδες της ΟΛΜΕ??

  αυτοί νοιάζονται για τις συνδρομές μας.. νοιάζονται, τι θα πει το κόμμα τους..και
  ασε τον απλό συνάδελφο, με ιδέες-απόψεις, να "χτυπιέται"..
  πώς να τους εμπιστευτείς μετά?

  επίσης διευκρίνηση...τι θα πει "παύουν να θεωρούνται μέλη της Ελμε"??

  -Γιατί δεν το γράφετε ξεκάθαρα.."Διαγράφονται απο την Ελμε Ξάνθης".
  Τα ελληνικά μας, δεν τα ξεχάσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και γιατί δεν προτείνετε επιτέλους οι Διυθυντές να ΜΗΝ μπορούν να εκλέγονται μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ;

  Γιατί δεν προτείνετε την κατάργηση των κομματικών παρατάξεων;

  Κι όσον αφορά στις συνδρομές. Αντί να λέτε και να στέλνετε δημοσκοπήσεις για απεργιακά ταμεία, καλύτερα να απαιτήσετε από τα παχύδερμα της ΟΛΜΕ να καταβάλλουν τις ετήσιες συνδρομές μας στα κατά τόπους τέτοιου είδους ταμεία.

  Κι ένας λογαριασμός της πλάκας....

  Έστω 52 ΕΛΜΕ (όσοι και οι νομοί της χώρας), με 800 εκπαιδευτικούς ανά ΕΛΜΕ και 25 ευρώ συνδρομή ανά εκπαιδευτικό. Δηλαδή

  52 * 800 * 25 =
  41.600 * 25 = 1.040.000 ευρώ

  Και κάνω τόσο αυθαίρετο υπολογισμό που δεν χρησιμοποιώ τα νούμερα της ΟΛΜΕ
  http://xenesglosses.owner.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/08/%CE%94%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B7-pdf.pdf

  γιατί τα νούμερα είναι χαοτικά μεγάλα και μου γεννούν χαοτικά ερωτήματα.

  Συνεχίζω την απλοϊκή μου αυθαιρεσία. Σας αφαιρώ γιατί είπαμε είναι πολύ αυθαίρετος ο υπολογισμός μου 240.000 ήτοι 800.000 ευρώ.

  Εμένα μου φαίνονται πολλά, όταν σκέφτομαι ότι αυτό το ποσό είναι για μια μόνο χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή