Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ερωτηματολόγιο

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ενόψει της συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνει το Σάββατο 23/3/2013 στην Αθήνα με θέμα το πρόγραμμα δράσης του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έστειλε στις 11/2/2013 εισήγηση η οποία βρίσκεται σε συμφωνία με τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης. Ωστόσο το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει επιπλέον 24η ή 48η απεργία ως μία από τις δράσεις προτεινόμενης εβδομάδας δράσεων, θέμα το οποίο δεν συζητήθηκε στη ΓΣ.
Στη Γενική Συνέλευση της 27/9/2012 αποφασίστηκε η «διερεύνηση της δυνατότητας ΚΑΛΑ προετοιμασμένης απεργίας διαρκείας με παρακράτηση από πριν αναλογικά μικρού ποσού για τη δημιουργία απεργιακού ταμείου». Η πρόταση αυτή επανήλθε, μαζί με άλλες προτάσεις για δράση, στην τελευταία γενική συνέλευση της 7ης/2/2013 όπου ξαναψηφίστηκε με την προσθήκη να υπογραφεί από τους/τις συναδέλφους/ισσες ως προς την δέσμευση για συμμετοχή.
Σ’ αυτή την τελευταία Γενική Συνέλευση αποφασίστηκαν μια σειρά από δράσεις οι οποίες, ήδη, σχεδιάζονται και μπαίνουν σε εφαρμογή.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης των αποφάσεων της ΓΣ αλλά και προκειμένου να υποστηριχθούν στη Συνέλευση των προέδρων θέσεις που θα εκφράζουν όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους/ισσες, επισυνάπτουμε ερωτηματολόγιο με τα δύο αυτά θέματα. Σας παρακαλούμε να τα συμπληρώσετε και να τα στείλετε στα γραφεία της ΕΛΜΕ μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 21/2/2013 
1.
Συμφωνώ με την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ να κηρυχθεί 24ωρη ή 48ωρη απεργία στα πλαίσια εβδομάδας κινητοποιήσεων.

ΝΑΙ

ΟΧΙ


Θα συμμετέχω σε 24ωρη ή 48ωρη απεργία στα πλαίσια εβδομάδας κινητοποιήσεων.

ΝΑΙ

ΟΧΙ


2.
Συμφωνώ με την κήρυξη ΚΑΛΑ προετοιμασμένης απεργίας διαρκείας με παρακράτηση από πριν αναλογικά μικρού ποσού για τη δημιουργία απεργιακού ταμείου
ΝΑΙ

ΟΧΙ

ΝΑΙ

Θα συμμετέχω σε ΚΑΛΑ προετοιμασμένη απεργία διαρκείας.
ΝΑΙ

ΟΧΙ



3.
Άλλες προτάσεις ή παρατηρήσεις:

7 σχόλια:

  1. με την παρακράτηση, μάλλον θα αστειευόσαστε και αργεί και η Πρωταπριλιά!
    τα μέλη της ΕΛΜΕ Ξάνθης, το είχαν απορρίψει πανηγυρικώς, πρόπερσι, που ετέθη σε υπογραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το απεργιακό ταμείο δεν "πέρασε" οριακά πρόπερσι. Σε κάθε περίπτωση απεργιακό ταμείο είναι καλύτερα να οργανώνεται κεντρικά και όχι από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ.

      Η πρόταση για απεργία διαρκείας και παρακράτηση είναι πρόταση που ψηφίστηκε και στις δύο Γενικές Συνελεύσεις. Δεν πρόκειται για απεργιακό ταμείο. Η αρχική πρόταση αναφερόταν σε αναλογική παρακράτηση μόνο για αυτή την προτεινόμενη απεργία διαρκείας. Στην τελευταία γενική συνέλευση προτάθηκε (και ψηφίστηκε) να γίνει δημοσκόπηση για το θέμα αυτό. Επομένως η δεύτερη ερώτηση του ερωτηματολογίου είναι στα πλαίσια της υλοποίησης των αποφάσεων της συνέλευσης. Εξάλλου και η αρχική πρόταση μιλούσε για "διερεύνηση της δυνατότητας".

      Πάντως, πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έτσι ή αλλιώς πρέπει να αντιδράσουμε. Αλλιώς θα μας πάρουν και ότι μας έχει απομείνει. Και δεν θα είναι και πρωταπριλιά.

      Διαγραφή
  2. δεν ξέρω τι λέτε, αλλά προτείνω, εξ' ολοκλήρου ο μισθός μας, να κατατίθεται στην ΟΛΜΕ, όπως στο ΚΚΕ, ένα πράγμα.
    ο Παπαχρήστου και τα υπόλοιπα κομματόσκυλα, ξέρουν καλύτερα, απο μας, πώς να διαχειριστούν το μισθό μας.

    Άλλωστε τόσα χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητη, η αποτελεσματικότητα των ΔΣ της ΟΛΜΕ.
    Τους βλέπει η ηγεσία του Υπουργείου και τρέμει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα τι να απαντήσει κανείς; Το δίκιο, δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω ούτε ένα λεπτό του ευρώ σε απεργιακά ταμεία και άλλα τέτοια ευφάνταστα δημιουργήματα.

    Η ΟΛΜΕ να βάλει τις συνδρομές ενός έτους και να καλύψει το κενό που υποτίθεται θα καλύψει το "απεργιακό ταμείο". Αυτό θα σήμαινε και συναδελφική αλληλεγγύη αλλά θα εξύψωνε και το καταξεφτυλισμένο συνδικαλιστικό μας φορέα.

    Όπως επίσης δεν μας λέτε τι στην ευχή εννοείτε με τη φράση "μια καλά προετοιμασμένη απεργία". Να προετοιμάσετε ποιούς; Τους συναδέλφους; Την κοινωνία; Το υπουργείο;

    Μπορείτε επιτέλους μια φορά να αφήσετε τα γενικόλογα και να μιλήσετε απολύτως συγκεκριμένα; Ή μήπως κάτι τέτοιο παραβαίνει τις παλαιοκομματικές πρακτικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια καλά προετοιμασμένη απεργία είναι αυτή που:
    -την έχεις προγραμματίσει έγκαιρα,
    -έχεις προετοιμάσει με κλιμακούμενες δράσεις το έδαφος,
    -έχεις ενημερώσει για τους σκοπούς και τους στόχους τον κλάδο και την κοινωνία,
    -έχεις εξασφαλίσει τη συμμετοχή και τη στήριξη του κλάδου,
    -έχεις προβλέψει τα επόμενα βήματα και
    -έχεις προετοιμάσει εξόδους διαφυγής και τον τρόπο τακτικής υποχώρησης αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

    Ακριβώς δηλαδή ότι γίνεται τόσα χρόνια με τις απεργίες που προκηρύσσονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Πάντα είναι προγραμματισμένες από πριν οι απεργίες. Δεν είναι η ανακάλυψη του τροχού.

    2. Ποιες είναι οι κλιμακούμενες δράσεις; Εδώ με το ζόρι σας βλέπουμε στα σχολεία μας. Όσο γαι τις γενικές συνελεύσεις που επί σειρά ετών ήταν το θεατρο του παραλόγου καταφέραμε να τις χορτάσουμε τόσο πολύ, που τώρα που ήρθαν τα δύσκολα μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Και σε αυτό φταίμε κυρίως εμείς η βάση.

    3. Αλήθεια πότε ενημερώθηκε η κοινωνία για το λειτούργημά μας; Πότε τους ενημερώσαμε για κάτι άλλο πέρα για το 3.5% που ζητούσαμε για την παιδεία γενικά κι αόριστα;

    4. Ούτε στήριξη υπάρχει ούτε και συμμετοσή θα υπάρξει. Και σε τελική γιατί να απεργήσω παρέα με αυτούς που επιζητούν λυσσαλέα της απόλυσή μου; (ΓΣΕΕ) Ξέρω ακούγεται διασπαστικό, αλλά που είναι το άδικο;

    5. Επίταξη κι επιστράτευση, με ολίγη από διαθεσιμότητα μιας και είμαστε από τις μεγαλύτερες "πισίνες" δημοσίων υπαλλήλων.

    6. Βλέπε 5.

    Λυπάμαι που γίνομαι σκληρός, αλλά δε νομίζω να είναι πλέον εφικτό κάτι από τα παραπάνω και παρακαλώ συγχωρέστε το ύφος μου. Δεν είναι εναντίων κάποιου συγκεκριμένα. Απλά αισθάνομαι ότι αφήσαμε ένα απλό πονοκέφαλο να εξελιχθεί σε καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα προσπαθούμε να το θεραπεύσουμε με ασπιρίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή