Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Πρακτικά ΔΣ Δευτέρας 25/1

 Το ΔΣ της Δευτέρας 25/1 απασχόλησαν:
- Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Το ΔΣ θα είναι σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα που θα υπάρξουν. 
- Οι νομοθετικές εξελίξεις που σχετίζονται με την Β/θμια. Στο επόμενο ΔΣ θα συζητηθεί η εγκύκλιος για την αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας ώστε να μελετήσουν σε βάθος το θέμα τα μέλη του ΔΣ.
- Κατατέθηκε από τις ΣΑΚΕ ψήφισμα ενάντια στη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας. Κύρια σημεία του κειμένου ήταν ότι η φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων και ο έλεγχος της χρήσης τους θα πρέπει να είναι αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου ενώ το τεράστιο ποσό που απαιτείται για την ίδρυση της μπορεί να διατεθεί για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού όσο και για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
ΔΑΚΕ: Δε συμφωνούμε σε όλα τα σημεία του κειμένου. Κατ΄ αρχήν θέλουμε αστυνόμευση και κάμερες. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση για το πως θα εφαρμοστεί και δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε. 
Ανεξάρτητοι: Δεν μας αρέσει η εικόνα των πανεπιστημίων. Θέλουμε φύλαξη και ασφάλεια. Πρέπει να διαβάσουμε τις τοποθετήσεις των πανεπιστημιακών και των συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών. Επίσης, να ενημερωθούμε για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το θέμα στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Να περιμένουμε και το τελικό κείμενο του νόμου.
Αγωνιστική Συσπείρωση/(ΠΑΜΕ): Πρέπει να βγει κείμενο από την ΕΛΜΕ ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Ο πανεπιστημιακός χώρος πρέπει να εγγυάται την ακαδημαϊκή ελευθερία.
Ύστερα από πρόταση των ανεξάρτητων οι ΣΑΚΕ απέσυραν προσωρινά το κείμενο, ώστε, αφού φανεί πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος και γίνει η ενημέρωση που ζήτησαν οι Ανεξάρτητοι, να ξανακατατεθεί και ενδεχόμενα να συνδιαμορφωθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου