Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΟΛΜΕ: Δελτίο τύπου για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την Υφυπουργό και την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας

  Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες και αιτήματα να συναντηθεί με την υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ Γκίκα στις 18/1/21. Σημειώνουμε ότι  το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ από τις 8/10/2020, παρότι σε αυτό το χρονικό διάστημα κατατέθηκαν νομοσχέδια που έγιναν νόμοι και αφορούσαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως αυτό της ΕΕΚ. Στο διάστημα αυτό η Ομοσπονδία είχε επανειλημμένα αποστείλει εγγράφως αιτήματα συνάντησης και προχώρησε και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ (12/12/20 και 14/1/21), αλλά η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις το διάλογο.
Δυστυχώς, η συνάντηση αυτή αποδείχθηκε προσχηματική καθώς δεν δόθηκαν ούτε συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα της Ομοσπονδίας ούτε και καμία δέσμευση για τα αιτήματα του κλάδου. Δεν δόθηκε καμία πληροφορία για τις έως τώρα εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και δηλώθηκε ότι δεν έχει αποφασίσει το ΥΠΑΙΘ την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ επανέφερε τις προτάσεις του για τους όρους και τις προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των σχολείων, δίνοντας έμφαση στις ΣΜΕΑΕ επισημαίνοντας την αναγκαιότητα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτές τόσο  στα rapid τεστ όσο και στους εμβολιασμούς. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι το ΥΠΑΙΘ δεν προτίθεται να πάρει κανένα επιπρόσθετο μέτρο πέρα από αυτά που έχει ανακοινώσει. Μάλιστα απέδωσε την ευθύνη για τα περιορισμένα τεστ που έχουν διενεργηθεί έως τώρα στην «απροθυμία των εκπαιδευτικών»…
Για τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν από την ΟΛΜΕ, όπως Τράπεζα Θεμάτων, Νομοσχέδιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κλπ η υφυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση, αναρωτήθηκε γιατί ενδιαφέρει την ΟΛΜΕ το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και δήλωσε ότι θα ενημερώσει την υπουργό για τις θέσεις μας… Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αφενός γιατί η κ. Μακρή δεν έχει απαντήσεις στα θέματα της αρμοδιότητάς της, όπως αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφετέρου γιατί έγινε τελικά η συνάντηση αυτή χωρίς την παρουσία της υπουργού, για μία ακόμα φορά.
Κατόπιν τούτων, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κρίνει απόλυτα αναγκαίο να πραγματοποιηθεί επιτέλους συνάντηση με την ίδια την υπουργό Παιδείας προκειμένου να την ενημερώσουμε για τις θέσεις του κλάδου και να πάρουμε απαντήσεις για όσα ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου