Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Πρακτικά ΔΣ Δευτέρας 11/1

1ο θέμα συζήτηση πάνω στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τη μη συμμετοχή στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Οι ΣΑΚΕ έθεσαν για ψήφιση την παρακάτω πρόταση: 
«Ζητάμε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ να συνταχθεί με τις αποφάσεις του κλάδου και να αποσύρει την απόφαση μη παραίτησης των μελών της που υποτίθεται ότι εκλέχθηκαν στις εκλογές παρωδία.
Κατανοούμε, αν και διαφωνούμε κάθετα, την τοποθέτησή και την απόφασή τους. Θεωρούμε όμως εξαιρετικά σημαντική τη συσπείρωση του κλάδου γύρω από ένα τόσο κομβικό σημείο όσο η συμμετοχή στα συγκεκριμένα υπηρεσιακά συμβούλια κυρίως αυτή την εποχή που ο κλάδος βάλλεται από όλες τις μεριές από την κυβέρνηση. 
Η νομιμοποίηση των εκλογών αυτών, με την πρόταση σας της μη παραίτησης είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.» 

Τοποθετήσεις παρατάξεων:
ΔΑΚΕ:  
«Το κείμενο της ΟΛΜΕ είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό ειδικά στο κομμάτι των διαγραφών. Περιμένουμε από την ΟΛΜΕ νεότερο διορθωμένο. Ως ΔΑΚΕ θέλουμε να υπάρχουν αιρετοί για την εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών. 
Για τη ΔΑΚΕ το θέμα θεωρείται λήξαν και δε χρειάζεται να ξανασυζητηθεί. Περιμένουμε να οριστούν τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια.»
Ανεξάρτητοι:
«Θεωρούμε ότι η πρόταση που πέρασε από την ΕΛΜΕ εξασφαλίζει defacto την παράταση της θητείας των ΥΣ. Μας προβληματίζει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ ως προς το σημείο των διαγραφών. Ας αναλογιστεί η ΟΛΜΕ τις δικές της ευθύνες. 
Μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση επιμένουμε περισσότερο στη δική μας απόφαση. Αποδεχόμαστε την ευθύνη και τις συνέπειές της και συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο, υποστηρίζοντας την άποψη ότι πρέπει να υπάρχουν αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ.»
ΠΑΜΕ:
«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ΔΑΚΕ και Ανεξάρτητοι αποσύρθηκαν από την αρχική πρόταση της ΕΛΜΕ για παραίτηση από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Δεν είμαστε αντίθετοι στην παρουσία αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια αλλά έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που γίνεται.»
ΣΑΚΕ:
«Η κυβέρνηση απειλεί, εκβιάζει και φέρνει τη νομοθεσία στα μέτρα της. Θεωρούμε την απόφαση της μη παραίτησης των υποτιθέμενων εκλεγμένων τεράστιο πολιτικό λάθος που παραδίδει τον κλάδο στις ορέξεις της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο αφού δεν συνοδεύεται, τουλάχιστον, από καταγγελία της κυβέρνησης που άλλαξε το νόμο για τα ΥΣ. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι εκθέτει την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τη φέρνει αντιμέτωπη με τον υπόλοιπο κλάδο.»
Η πρόταση καταψηφίστηκε από ΔΑΚΕ (2) και Ανεξάρτητους (2) και υπερψηφίστηκε από ΣΑΚΕ (2) και ΠΑΜΕ (1) και άρα δεν πέρασε.

2ο θέμα: Πρόταση από ΣΑΚΕ για ανακοίνωση για μη κατάθεση βαθμολογίας για το 1ο τετράμηνο ή/και παράταση του πρώτου τετραμήνου. 
Η πρόταση έγινε, σε γενικές γραμμές, δεκτή. Αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση με πρόταση για παράταση του πρώτου τετραμήνου. 
Δείτε το κείμενο που προέκυψε εδώ.

3ο θέμα : Πρόταση για να βγει κείμενο για το άνοιγμα των σχολείων και για συμμετοχή σε κινητοποίηση.
Αναβλήθηκε μέχρι να υπάρξουν νεότερα δεδομένα.

3 σχόλια:

  1. Δεδομένο πως οι εκλογές διεξήχθησαν. Δεν έγινε κατανοητό, τί προτείνουν, με υπευθυνότητα και ωριμότητα, οι κύριοι/ες της Αριστεράς..παραίτηση και μετά τί; χωρίς αιρετό συνάδελφο, στα Υπηρ.Συμβούλια; Να κάνει η Διοίκηση, ό,τι θέλει;
    παραίτηση και μετά επανάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που με υπευθυνοτητα και ωριμοτητα υπεγραψαν ΟΛΟΙ οι υποψηφιοι ΟΛΩΝ των παραταξεων. Την παραιτηση τους σε περιπτωση "εκλογης".
      Για ποιες εκλογες μιλατε και για ποιους αιρετους; Με τους 40 ψηφισαντες σε συνολο 800;
      Ειναι απλο. Το προτεινει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Παραιτηση και καμια υποβολη υποψηφιοτητας. Και σε περιπτωση ορισμου , παλι παραιτηση. Να δουμε πως θα λειτουργησουν και με ποια νομιμοποιηση

      Διαγραφή
    2. Επομένως, παραίτηση, καμία εκπροσώπηση από αιρετό συνάδελφο, κάνει ό,τι θέλει η Διοίκηση. Απαντάτε ξεκάθαρα κι ευχαριστώ.

      Διαγραφή