Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κουράκη, το Υπουργείο προτίθεται να ανοίξει τους κλειδωμένους από το 2010 πίνακες των αναπληρωτών, προσμετρώντας την προϋπηρεσία αλλά θεσπίζοντας διαφορετικά κριτήρια για την περίοδο 10-14 για την οποία δε θα διπλασιάζεται ο χρόνος υπηρέτησης στα δυσπρόσιτα. Από τη φετινή χρονιά και έπειτα αρχίζει και πάλι να ισχύει ο διπλασιασμός.
Ο παραπάνω υπολογισμός δημιουργεί 3 ταχυτήτων προϋπηρεσίες. Άλλη μέχρι το  ’10, άλλη για το διάστημα ’10-’14 και άλλη από τη φετινή χρονιά και εφεξής. Ζητάμε η προϋπηρεσία να υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο για όλες τις χρονιές.
Διευκρινίζουμε ότι οι όποιες ανισότητες ξεκίνησαν με το νόμο Διαμαντοπούλου, ενώ η ρύθμιση Λοβέρδου όξυνε το πρόβλημα. Με αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι η πιο δίκαιη αντιμετώπιση θα ήταν να ισχύει ένα ενιαίο σύστημα μοριοδότησης για όλες τις χρονιές.

9 σχόλια:

  1. Στη τελευταία ΓΣ ακούσαμε τους αριστερούς συνδικαλιστές να επικροτούν την νέα ηγεσία του υπουργείου μας. Και εν μέρη βέβαια έχουν δίκαιο σε ότι αφορά τη δικαίωση των συναδέλφων που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, αλλά μέχρι εκεί. Τι να πει κανείς για τις απίστευτες αδικίες σε βάρος των μαθητών της Γ λυκείου που περιέχει ο νέος νόμος και για τους χιλιάδες μεταταχθέντες στη πρωτοβάθμια, οι οποίοι ανακαλούνται πίσω. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου έχει επιλεκτικές ευαισθησίες και αδιαφορεί για την τύχη των συναδέλφων και των οικογενειών τους. Ποτέ δεν θα ηρεμήσει αυτός ο κλάδος; Να συγκληθεί άμεσα ΓΣ με θέμα την κήρυξη απεργίας συμπαράστασης στους συναδέλφους των οποίων ανακαλείται η μετάταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι μετατάξεις έγιναν υπογείως και λαμογείως ν' ανακληθούν τα πάντα όλα.

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχουν υπόνοιες για ατασθαλίες αλλά αυτές συνήθως αφορούν ένα πολύ μικρό αριθμό περιπτώσεων, οι οποίες μπορούν να εξετασθούν ξεχωριστά και να μην πάρει η μπάλα τους υπόλοιπους χιλιάδες συνάδελφους που νομίμως και δικαίως μετατάχθηκαν. Τα πάντα όλα, το λέει όποιος έχει τον πισινό του βολεμένο, και χαρακτηρίζει χιλιάδες συναδέλφους λαμόγια. Θα έπρεπε να τρέπεσαι για το ύφος σου.

      Διαγραφή
    3. συμπαράσταση στη λαμογιά?? συμπαράσταση στο βόθρο??
      Θα μας πείτε πόσοι ΠΕ11 πήγαν στην Α/βθμια Ξάνθης, από χίλιαδύο μέρη της Ελλάδας?
      εύκολάκι η απάντηση..οι ίδιοι που έπαιρναν κάθε χρόνο απόσπαση στη Β/θμια Ξάνθης, από από χίλιαδύο μέρη της Ελλάδας.

      Διαγραφή
    4. Η αλήθεια είναι μία. Και η δικαιοσύνη υπέρ αυτής πρέπει να είναι απόλυτη και αμείλικτη.

      Διαγραφή
  2. Λαμόγιο είναι όποιος βρίζει τους υπολοίπους ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ονειρεύομαι μια κοινωνία ισονομίας, αλλά προς το παρόν θα ήθελα δασκάλους με λογικούς ειρμούς. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάμε γι' άλλες πολιτείες ονειρικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πάμε γι’ άλλες πολιτείες ερωτικές,
      Να βρεθούμε σ’ εμπειρίες λυτρωτικές,
      Αν το θες"

      Σ. Σπανουδάκης

      Διαγραφή