Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Δευτέρα 3/5 το νομοσχέδιο για την «... Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»

Εισάγεται τη Δευτέρα 4/5 προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» με το οποίο οι συνάδελφοι και οι συναδελφισσές μας επανέρχονται στα σχολεία.

Ταυτόχρονα κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», το οποίο εισάγεται προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων τη Δευτέρα 4/5 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 5/5, και αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 8/5. Στο νομοσχέδιο αυτό εντάσσεται τελικά η ρύθμιση για την προσθήκη των καταργηθέντων Τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση της Βουλής.

6 σχόλια:

  1. Με το καλό να επιστρέψουν στα σχολεία τους, οι μαθητές και οι συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η ευχή σου, έλα όμως που πολλοί βολεύτηκαν και δεν θέλουν να επιστρέψουν.
    Σχετικά με το νομοσχέδιο που έρχεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (αν θυμάμαι καλά η μέθοδος αυτή στο παρελθόν θεωρούνταν κατακριτέα από αυτούς που την εφαρμόζουν τώρα), για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει κυρίως σε ότι αφορά τις πανελλήνιες εξετάσεις, έγινε διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα; Το ΔΣ της ΕΛΜΕ τι άποψη έχει για τά άρθρα που αφορούν τη δευτεροβάθμια; Σε άλλους καιρούς θα βλέπαμε τους σημερινούς διοικούντες της ΕΛΜΕ να καλούν τους συναδέλφους σε επανάσταση. Είναι υποχρέωσή σας να απαντήσετε με επίσημη τοποθέτηση.
    Και όταν περνάτε από τα σχολεία τουλάχιστον να είστε ενημερωμένοι (συνήθως δεν είστε), να αναφέρεστε στα επείγοντα και ουσιώδη θέματα, και να πάψετε να συμπεριφέρεστε ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διαδικασία κατεπείγοντος, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου...πρώτη φορά Αριστερά...ίδια και μια απ' αυτά...σίγουρα είστε πολύ δεξιοί, για να εκπροσωπείτε την Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καταργηθούν ολοι οι νόμοι με τον ιδιο τρόπο που θεσπίστηκαν, και ακόμα πιο κατεπειγόντως.
    Κι ας στενοχωρηθούν λίγο όσοι ειχαν έτοιμους τους δείκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο πράγμα η κατάργηση ενός νόμο και άλλο πράγμα η αντικατάστασή τους με κατεπείγουσες ανοησίες.
      Η οπαδοί της αναρχίας να πάνε σπίτι τους.

      Διαγραφή
    2. Ποια είναι η ανοησία; Η επαναφορά του τεκμηρίου της αθωότητας, η επαναλειτουργία των σχολείων, η κατάργηση του φόβου και η δημοκρατικότητα;

      Οι πραγματικοί πολιτικοί της αναρχίας στάλθηκαν σπίτι τους απ' τους πολίτες (που δεν μετανάστευσαν), απομένει (στο λαό) να αποδώσει και δικαιοσύνη.

      Διαγραφή