Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Καταγγελία για την ¨κρυφή¨ ενημέρωση των διευθυντών/τριών για την αξιολόγηση

Η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καλεί κατά ομάδες τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για να τους ενημερώσει, στη θέση των σεμιναρίων που αναβλήθηκαν. Η πρόσκληση αναφέρει ότι θα γίνει ενημέρωση για «εκπαιδευτικά θέματα». Όπως, όμως, μας διαβεβαίωσε ο Διευθυντής Β/θμιας η ενημέρωση θα περιλαμβάνει και το θέμα της αξιολόγησης και φυσικά οι διευθυντές/τριες υποχρεώνονται να παραβρεθούν.


Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καταγγέλλει αυτή την πρακτική της «εν κρυπτώ», μεταμφιεσμένης και κρυφά από τους/τις υπόλοιπους/ες συναδέλφους/ισσες ενημέρωση πάνω στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει απαρατήρητο και επιβάλλεται υπεύθυνη και από κοινού αντιμετώπιση από όλες και όλους.

3 σχόλια:

  1. Οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ είναι συνδικάτα . Με άλλα λόγια είναι ενώσεις των καθηγητών που εργάζονται στα δημόσια σχολεία και ο κύριος σκοπός τους είναι η προστασία των μελών τους από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας . Αν οι διευθυντές ευθυγραμμίζονται με την εργοδοσία στο θέμα της αξιολόγησης ( με τις γνωστές συνέπειες ) τότε το πρώτο μέτρο άμυνας είναι η ΔΙΑΓΡΑΦΗ των ''πρόθυμων'' διευθυντών από ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ .
    Εδώ που έχουμε φτάσει οι κινήσεις πρέπει να είναι αποτελεσματικές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά σας γράφει ο πιο πάνω. Τι περιμένετε; Τι φοβόσαστε; Μη σας αξιολογήσουν; Ή δεν θέλετε να χαλάσετε τις σχέσεις σας με τους 20 - 30 διευθυντές και προτιμάτε να τις χαλάσετε (ακόμη περισσότερο) με τους υπόλοιπους 600;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χρήσιμη υπενθύμιση : όλοι οι τωρινοί διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων του νομού Ξάνθης έχουν περάσει από την ΕΛΜΕ . Όλοι ήταν κάποτε υποψήφιοι και μερικοί και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ξάνθης . Φαίνεται πως το πέρασμα από τον συνδικαλισμό θεωρείται απαραίτητο εφόδιο ώστε στην συνέχεια να διεκδικήσουν μια διευθυντική θέση . Όταν σταθεροποιηθούν στην διευθυντική καρέκλα τότε ξεχνούν τον συνδικαλισμό .
    Αυτά για να μη ξεχνάμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή