Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Κλήση Διευθυντών/τριών για «εκπαιδευτικά θέματα»

To ΔΣ της ΕΛΜΕ ενημερώθηκε για την κλήση στα γραφεία της Β/θμιας εκπαιδευσης ομάδας διευθυντών σχολείων για διήμερη ενημέρωση σε «εκπαιδευτικά θέματα». Το ΔΣ έστειλε προς τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων την παρακάτω επιστολή και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Συνδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τα προγραμματισμένα για τις 10&11/6/2014 σεμινάρια επιμόρφωσης των Διευθυντών/τριών στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης, ματαιώθηκαν εσπευσμένα, προφανώς κάτω από το φόβο της επιτυχίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε καλέσει η ΕΛΜΕ Ξάνθης έξω από το χώρο πραγματοποίησής τους.
Σήμερα, 11/6/2014, ενημερωθήκαμε ότι ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης καλεί τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολείων ανά ομάδες για διήμερη ενημέρωση για «εκπαιδευτικά θέματα».
Θεωρούμε ότι αυτή η διήμερη ενημέρωση για «εκπαιδευτικά θέματα» δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να «διολισθήσει» σε ενημέρωση για το ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης και καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες Διευθυντές/ντριες να μην επιτρέψουν αυτή τη «διολίσθηση» μη αποδεχόμενοι/ες να συζητήσουν θέματα αξιολόγησης και να μη δεσμευτούν με οποιοδήποτε τρόπο.

Επιφυλασσόμαστε να κινηθούμε νομικά, αν χρειαστεί, σχετικά με νομιμότητα αυτού του είδους της «επιμόρφωσης» για την αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου