Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΔΣ 23/6/2014

Στο ΔΣ της Δευτέρας 23/6/2014:
  • Συζητήθηκε η φανερή (φανερώτατη) αδυναμία του ΔΣ της ΟΛΜΕ να παράγει πολιτική και να βρίσκεται μπροστά από τα γεγονότα. Το θέμα θα τεθεί και πάλι από την ΕΛΜΕ στη συνέλευση των προέδρων και θα προταθεί για πολλοστή φορά από την ΕΛΜΕ μας να δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων των ΔΣ της ΟΛΜΕ (απόφαση παλαιότερης γενικής συνέλευσης).
  • Εκτιμήθηκε ότι ο χρόνος που απομένει δεν είναι αρκετός για την προετοιμασία σωστής Γενικής Συνέλευσης. H πραγματοποίηση των εξετάσεων μέχρι τις 24/6 στα λύκεια δεν επέτρεψε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να επισκεφτεί σχολεία για συζήτηση και ενημερωση. Η γενική συνέλευση προγραμματισμού των δράσεων της επόμενης σχολικής χρονιάς θα γίνει την Τρίτη 9/9/2014. 
    Εν τω μεταξύ και επειδή στη διάρκεια του καλοκαιριού αναμένονται καθοριστικές αποφάσεις για τους/τις εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο και θα πρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς σε εγρήγορση αποφασίστηκε να οριστεί η Πέμπτη ως ημέρα συνάντησης των εκπαιδευτικών που θα βρίσκονται στην Ξάνθη. Στη συνάντηση της πρώτης Πέμπτης (3/6/2014) θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ και τη συζήτηση με τους/τις διευθυντές/τριες.
  • Αποφασίστηκε νέα συνάντηση με τους/τις διευθυντές/τριες των σχολείων και τους/τις σχολικούς συμβούλους προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα στο θέμα της υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης μετά την πραγματοποίηση τελικά των «σεμιναρίων» με κύριο σκοπό να γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το περιεχόμενο τους και τη δυνατότητα εύρεσης τρόπων κοινής αντιμετώπισης.
  • Αποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε οποιαδήποτε κινητοποίηση γίνει για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.
  • Συζητήθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων. Το θέμα θα διερευνηθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου