Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

"Νέο" σχολείο

Σχόλιο για το «νέο» σχολείο!

13 σχόλια:

  1. Αυτή την αφίσα να τη στείλετε σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης και στους βουλευτές "Ψηφίζω από την καρδιά μου" και "Δεν βλέπω κανένα".

    Απορώ ακόμη γιατί δεν βγάζετε μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους δυο πιο πάνω κυρίους. Αυτοί δεν ντρέπονται, αυτοί μας απολύουν, εμείς γιατί ντρεπόμαστε να τους ευχαριστήσουμε;

    Α! Ξέχασα... Είστε ακόμη ενταγμένοι στα κομματικά σας στρατόπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο οι υστερικές αριστεραντζες φωνάζουν τόσο οι συναδελφοι θα απομακρύνονται απο το συνδικαλιστικό μόρφωμα. Οσο κάποιοι παραδίδουν μαθήματα συνδικαλισμού στα σχολεία με υφος νταβατζή τόσο οι συνάδελφοι θα αυτοαπομονώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πειράζει συνάδελφε. Εσύ περίμενε τους δεξιούς με τους κεντρώους να σε απολύσουν. Και τότε μη βγεις στους δρόμους να φωνάξεις. Μάλλον θα σε χαρακτηρίσουν αριστεράντζα. Και κάποια στιγμή κοιτάξου στον καθρέφτη κι αποφάσισε τι θα πεις στα παιδιά σου, αν έχεις, για το τι έκανες όταν κάποιοι διέλυαν την εκπαίδευση. Αυτή η δικαιολογία που παρουσιάζεις είναι και χιλιοειπωμένη και ξεφτισμένη και πολιτικά νεκρή.

    Όταν λέμε μακρυά τα κόμματα από το συνδικαλισμό, εννοούμε ΚΑΝΕΝΑ κόμμα. Τι είναι αυτό που δεν κατάλαβες στο παραπάνω σχόλιο; Ένα κοινό ενιαίο ψηφοδέλτιο και ο πρώτος στους ψήφους θα παίρνει και την πρώτη θέση, ο δεύτερος τη δεύτερη κ.ο.κ.

    Κανείς δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος αν υπηρετεί σε θέση ευθύνης (Δ/ντης, Υδ/ντης, κλπ).

    Κανείς δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος αν τα τελευταία πέντε έτη ήταν εγγεγραμμένος σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό.

    Κανείς δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος αν τα τελευταία πέντε συνεχόμενα έτη δεν είναι στην αίθουσα.

    Κανείς δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος αν έχει εκλεγεί δυο συνεχόμενες φορές.

    Προφανώς όμως κάτι τέτοιο χαλάει τη κομματική σούπα, τόσο τη δική σου, σε όποιο χώρο κι αν ανήκεις, όσο και των πολιτικών σου αντιπάλων.

    Άντε τώρα να δεις λίγη τηλεόραση, να κάνεις και κανένα μπανάκι και φάε και λίγο δροσερό καρπούζι ελπίζοντας ότι εσύ δεν θα επηρεαστείς από το χαμό που γίνεται στην εκπαίδευση. Πόσο μικρόνους και ολιγόψυχος μπορείς να γίνεις ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα. Νσ σαι καλα. Παρε τωρα το ποδηλατακι σου κσι κανε γυρους στην πολη. Ευτυχως που εχουμε και σας να μας φτιαχνετε την διαθεση με τις ηλιθιοτητες που κατα καιρούς ξεστομιζετε. Τους σωτηρες της Παιδείας. Οσο για τον επιλογο σου εινσι αντίστοιχος του επιπεδου σου,. Στην τελευταία συνέλευση μονο ο Σκουπρσς ειχε εκφρασει την αποψη περι κοινού ψηφοδελτίου και πέσετε να τον φατε. Σου σντιπροτεινω να φας ενα δροσιστικό αγγουρακι. Με οποιον τροπο σου αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το επίπεδό μου προφανώς δεν είναι σα το δικό σου. Μάλλον έχασα αυτή τη λεκτική αντιπαράθεση γιατί έπεσα στο δικό σου επίπεδο και δυστυχώς ηττήθηκα από την εμπειρία που έχεις αποκτήσει εσύ στο χαμηλό αυτό επίπεδο.

    Όσο για το ποδήλατο, αν εξαιρέσεις τη ζωή μου που έχει καταλήξει έτσι, δεν έχω.

    Σου εύχομαι από καρδιάς να μην είσαι στους επόμενους και ξέρεις είναι πολλοί αυτοί που θα βρεθούν στο δρόμο. Και τότε να είσαι σίγουρος πως και αριστεράντζα θα σε πουν και θα σε λοιδορίσουν και κανείς δεν θα βρεθεί τότε να σου φτιάχνει τη διάθεση.

    Κι εφόσον αυτά που διαβάζεις δεν σου αρέσουν, εκτός από το να γράφεις ύβρεις και ειρωνικά σχόλια, χρησιμότερο θα ήταν να γράφεις καμιά πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προταση γράφτηκε αρχης εξαρχής. Οσο στα δρωμενα κυριαρχεί η λογικη των αριστερων κουμασιων δεν προκειται να αλλαξει τιποτα. Παρτε το χαμπαρι ,ο κοσμος σας σιχαίνεται. Πρωτοι βγαίνετε επειδη δραστηριοποίηστε καλύτερα απο αλλους λιγο πριν τις εκλογες. Η λογικη κείται μακραν λοιπον για ορισμενους σαν και σενα που νομιζουν οτι θα βιωσουν μέρες του εδω πολυτεχνείο. Παω να κανω το μπανακι μου και να φαω το καρπουζακι μου οπως με προετρεψες στις παραλιες μιας Πατριδας που δυστυχώς δεν αγαπας. Για σενα δεν υπαρχει Έλληνας αλλα μονο εργσζομενος. Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει σημασία η ιδεολογία του καθενός μιας κι αυτά που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν δεν θα κοιτάξουν ιδεολογίες και πολιτικές πεποιθήσεις. Δυστυχώς τα κόμματα και οι πολιτικές είναι νεκρές εδω και πολλά χρόνια για εμένα. Άλλωστε τις τελευταίες δεκαετίες το πολιτικό σκηνικό και τα πρόσωπα δεν έχουν αλλάξει.

      Κι αν θεωρείς ότι οι απολύσεις και η διάλυση της παιδείας γίνονται για το καλό της πατρίδας πήγαινε στα γραφεία της ΔΔΕ και υπόγραψε μια δήλωση παραίτησης. Έτσι θα βοηθήσεις κι εσύ την Πατρίδα αφού θα την έχεις απαλλάξει από το βάρος της μισθοδοσίας σου.

      Δυστυχώς έχουμε μάθει να χαιρόμαστε με τον πόνο του άλλου και να τρέφουμε φρούδες ελπίδες ότι εμείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποφύγουμε τα δεινά των υπόλοιπων.

      Στην εκπαίδευση δεν χωρούν αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι. Θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα, που ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο.

      Κατά τα άλλα ο καθένας κάνει αυτό που του επιτρέπει να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα.


      Διαγραφή
  7. έχουν θέσει συναδέλφους σε διαθεσιμοτητα, έχουν διαλύσει ειδικότητες και γενικά τη Δημόσια δωρεάν Παιδεία.
    Κάθεστε και αναφέρετε καρπούζια, ποδήλατα κτλ.
    Από πότε το καρπούζι, το ποδήλατο, έγιναν σύμβολα απάθειας-γελοιοποίησης ??
    Από πότε να βγαίνει κάποιος να διαμαρτύρεται, είναι προνόμιο δεξιό-αριστερό κτλ??
    προσωπικά, δεν είδα κανέναν να παραδίδει μαθήματα συνδικαλισμού.
    Η πλατεία είναι εκεί..ορίστε, βγείτε! Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό!

    Οι μέρες που βιώνουμε, είναι δύσκολες. Οι "ταμπέλες" είναι για να παραπλανούν..
    τα προβλήματα της Παιδείας, είναι κοινά για όλους! Συνοχή-αλληλεγγύη-συναδελφικότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ειδες η δεν ετυχε να δεις τον Τεκεογλου με υφακι υπερσυνδικαλιστη να σχολιαζει χυδαια συναδελφους μετα απο ενημερωση της ελμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατα τα αλλα η επιτευξη εκπτωσης 10% στα σπορια ηταν η μεγαλη επιτυχια της ελμε ξανθης,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστός! Εχουμε και τον συνδικαλιστη Κασαπη. Με καμια δεκα χρονια υπηρεσια αποχαιρέτησε την ταξη και μας στελνει ανέκδοτα με το mail για να χαλαρωνουμε.
    Εχουμε κσι την Αγοραστου που εχει βουιξει το 2 λυκειο οτι την ψαχνουμ οι μαθητες για να κανει μαθημα. Ρε ουστ απο δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δεν του στέλνεις mail να του πεις να σε βγάλει από τη λίστα αποδεκτών του; Θα σου πω εγώ. Γιατί δεν έχεις το θάρρος και είσαι από εκείνους που κατά πρόσωπον το παίζουν φίλοι και δίνουν τα χέρια κι από πίσω μπαίνεις ανώνυμα και γράφεις τη χολή σου.

      Διαγραφή
  11. Καλά κάνουν και μας απολύουν. Τέτοια αλλόκοτο, ασυνάρτητο κι ανάδελφο σινάφι είμαστε, τέτοια συμπεριφορά μας αξίζει. Όποιος θέλει συμμετέχει, όποιος δεν θέλει δεν συμμετέχει. Κι αυτό ισχύει για όλους και για όλα. Όμως όποιος δεν συμμετέχει δεν μπορεί να κρίνει.

    Αν δεν σου κάνει κάποιος από τους συνδικαλιστές έλα στη συνέλευση να τους τα πεις στα ίσια και κατά πρόσωπο. Εκτός από αυτούς υπάρχουν κι άλλοι που η συμπεριφορά τους δεν αρμόζει στη θέση τους ως συνδικαλιστές αλλά κανείς δεν τους εξέθεσε και προσέβαλλε με αυτό τον τρόπο σε αυτό το ιστολόγιο. Αν είναι να εξαπολύονται τέτοιες προσωπικές επιθέσεις καλό είναι να βάζουμε και το ονοματεπώνυμό μας κι όχι να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου. Αλλιώς αν σου αρέσει η ανωνυμία, μπορείς να γράφεις ότι θέλεις φωτογραφίζοντας το πρόσωπο και τη στάση του ως συνδικαλιστή.

    Δεν υπερασπίζομαι κανέναν από τους παραπάνω, μου αρέσει η ανωνυμία στο σχολιασμό γιατί θεωρώ ότι μας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στο σχολιασμό των κακώς κειμένων, αλλά όταν γράφονται ονοματεπώνυμα, αυτός που τα γράφει να βάζει και το δικό του από κάτω.

    Κι ας μη ξεχνάμε ότι όλους τους παραπάνω και τους άλλους που δεν αναφέρονται εμείς τους ψηφίσαμε. Και σε τελική ανάλυση όσον αφορά στον νεότερο των συνδικαλιστών (και δεν είναι ο μόνος νεότερος και είναι ευτύχημα να υπάρχουν νεότεροι συνάδελφοι και ηλικιακά αλλά κυρίως υπηρεσιακά), θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο επιεικής. Και σε τελική τι σε πείραξε που έχει δέκα χρόνια υπηρεσίας; Οι παλαιότεροι αποδείχτηκαν στο διάβα του χρόνου καλύτεροι; Ή μήπως πρέπει και ο συνδικαλισμός να είναι προστατευμένος από τους νεότερους όπως οι Διοικητικές θέσεις, που με το νέο βαθμολόγιο είναι αποκλειστικό προνόμιο των αρχαιότερων συναδέλφων;

    Τα πράγματα είναι απλά, πηγαίνω στις συνελεύσεις, ακούω τους συναδέλφους, παρατηρώ τις θέσεις και τον τρόπο λειτουργίας των συνδικαλιστών αν ακολουθούν τις επιταγές τους σώματος (που δυστυχώς δεν συμμετέχει) και στις επόμενες εκλογές επιλέγω προσεκτικότερα εκπροσώπους.

    Αλλιώς δεν δικαιούμαι να κρίνω. Όταν δεν συμμετέχω κι απαξιώ κάτι δεν μπορώ να το κρίνω. Κι από τη στάση του κρίνεται ο καθένας μας και πάντα υπάρχει η ώρα του ταμείου για τον καθένα μας, υπηρεσιακά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά μιας και δεν ζούμε σε γυάλα κι ο κόσμος μας ξέρει και μας κρίνει.

    Θεωρώ πως είναι ώρα να σβήσουμε τη φωτιά που καίει στο σπίτι μας και μετά να βρούμε ποιος μπήκε με τα παπούτσια μέσα και λέρωσε το χαλί. Δεν είναι ώρα τώρα για αλληλοκατηγορίες και διάσπαση, χωρίς να σημαίνει βεβαίως ότι όλα θα ξεχαστούν και θα παραγραφούν. Κάθε πράγμα στην ώρα του.

    Οπότε καλύτερα να βρεθούμε στη συνέλευση και να εκθέσει ο καθείς τις απόψεις του. Αλλιώς με τέτοιου είδους σχόλια, ούτε τιμούμε τον εαυτό μας, ούτε τον κλάδο μας, ούτε όμως έχουμε και προσωπικό όφελος γιατί όταν εξαπολύονται τέτοιου είδους ανώνυμες επιθέσεις ούτε λαμβάνονται σοβαρά από κανέναν, αλλά ούτε και μπορεί να επωφεληθεί κάποιος, αφού όντας ανώνυμες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως γλύψιμο για σώσιμο εαυτού. Είναι απλά μικροπρεπές κι ανήθικο.

    Πεδίον δόξης λαμπρό οι συνελεύσεις λοιπόν. Εκτός κι αν υπάρχει δόλος να μην συμμετέχει ο κόσμος σε αυτές. Κι όλα τα υβριστικά κι απαξιωτικά μηνύματα ωθούν προς τη μη συμμετοχή σε αυτές και ενέχουν δόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή