Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Άτυπο ΔΣ 27/8/2013

Στο άτυπο ΔΣ που έγινε χθες Τρίτη 27/8/2013 συζητήθηκαν:
h Τρόπος δημιουργίας επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο. Κείμενο προς τους/τις συναδέλφους/ισσες. Το κείμενο και οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν και την Κυριακή 8μμ με τους/τις συναδέλφους/ισσες που θα έρθουν στη σχετική συνάντηση.
h Κάλεσμα των «σε διαθεσιμότητα»-απολυμένων των συναδέλφων/ισσων την Δευτέρα στις 8μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ για να συζητήσουμε την περαιτέρω πορεία και να τους μεταφέρουμε ότι ενημέρωση θα έχουμε από την ΟΛΜΕ. Επίσης καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες αυτούς/ες να παρουσιαστούν στη θέση τους τη Δευτέρα 2/9/2013 ως μια συμβολική δήλωση μη αναγνώρισης της απόλυσής τους.
h Παρεμβάσεις στις Γιορτές Παλιάς Πόλης μαζί με την «Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών». Λεπτομέρειες θα αποφασιστούν μαζί με τις λοιπές συλλογικότητες που συμμετέχουν στην επιτροπή.
h Κάλεσμα για συμμετοχή στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις 7/9/2013. Για το σκοπό αυτό θα μισθωθεί λεωφορείο.

h Δημιουργία αφίσας.

16 σχόλια:

  1. Μια ερώτηση θέλω να κάνω.
    Αυτές οι δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθουν αν συμφωνήσει το 1/3 ή το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, με βάση το καταστατικό της ΕΛΜΕ.
    Αυτό έχει γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πώς να γίνει? με τα 6 άτομα που εμφανίζονται σε κάθε δράση?? με τα 30 άτομα που εμφανίζονται στις συνελεύσεις?

      Διαγραφή
  2. Γενική Συνέλευση θα γίνει? Ο κόσμος έχει επιστέψει.Τα θέματα τρέχουν, Νέο Λύκειο, Γυμνάσιο, Τεχνικά, Διαθεσιμότητες, Μετατάξεις. Υποτίθεται προετοιμάζεται απεργία διαρκείας μετά τον αγιασμό. Ποιες είναι οι προετοιμασίες? Ποια θα είναι η στάση μας σε περίπτωση επίταξης? Πως ενημερώνουμε την κοινωνία? Ήδη τα μεγκαλοκάναλα προετοιμάζουν το έδαφος πετώντας λάσπη. Άμεσα η ΟΛΜΕ να επικοινωνήσει με διαφησμιστικό και να φτιάξει σποτάκι ενημέρωσης .
    Θα τα αφήσουμε όλα για τελευταία στιγμή πάλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον κόσμο προσπαθούμε να τον ενημερώσουμε πέντε - έξι νοματέοι (συνήθως οι ίδιοι με μικρές παραλλαγές) που μοιράζουμε φυλλάδια, όποτε βγει κάποια ανακοίνωση για αντίστοιχη δράση στο blog.

      Δυστυχώς όμως με πέντε - έξι στους δρόμους, τριάντα στις συνελεύσεις και περίπου εξακόσιους πενήντα με επτακόσιους στα σπίτια τους, εκ των οποίων οι μισοί απλά επικρίνουν και κατακρίνουν και οι υπόλοιποι μισοί είναι απλά αδιάφοροι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

      Είμαι πεπεισμένος πως και στην επερχόμενη συνέλευση (όταν αυτή ανακοινωθεί) η προσέλευση θα είναι θεαματικά μικρή. Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι την αγωνία σου αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος για την εξέλιξη των πραγμάτων.

      Διαγραφή
    2. Οι συνδικαλιστές, πρέπει να προσγειωθούν και να αντιληφθούν την πραγματικοτητα..οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει την πλάτη στα κόμματα, στις παρατάξεις και όλα τα χρώματα.
      Παλαιότερα σκίζονταν για αγώνες του πασοκ, τώρα σκίζονται για αγώνες του συριζα.
      Αν έρθει ο συριζα, θα σκίζεται άλλο χρώμα.

      Σιχαθηκε ο κόσμος.
      Έχουν γυρίσει την πλάτη σε συνδικαλιστές, σε συνελεύσεις, σε απεργίες.
      Δεν εμπνέονται και δεν εμπιστευονται. Θα δείτε τη μικρή συμμετοχή, σε δράσεις και απεργίες και θα καταλάβετε.

      Διαγραφή
  3. ''Παρεμβάσεις στις Γιορτές Παλιάς Πόλης μαζί με την «Ανοιχτή Επιτροπή Συλλόγων και Πολιτών». Λεπτομέρειες θα αποφασιστούν μαζί με τις λοιπές συλλογικότητες που συμμετέχουν στην επιτροπή.''
    Πως προεξοφλείτε την υπερψήφιση αυτής της πρότασης;
    Σε ποια γενική συνέλευση αποφασίσαμε να τρέχουμε στα μαγαζιά για έκπτωση 10% στο πασατέμπο;
    Σε ποιά γενική συνέλευση αποφασίσαμε να τρέχουμε για παρεμβάσεις στις συναυλίες;
    Είναι καλό λοιπόν , πέρα από τις προσωπικές σας απόψεις που θέλω να πιστεύω ότι δεν εχουν πλέον κομματικό μανδύα , να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να λειτουργείτε κατά βούληση.
    Και αν στην τελική δεν υπάρχει η συμμετοχή που απαιτείται στις συνελευσεις άρα και αδυναμία οποιασδήποτε δράσης , κλείστε το μαγαζί να τελειώνουμε.
    Δεν έχετε κανένα δικαίωμα όμως , χωρίς την σύμφωνη γνώμη των συναδέλφων που σας ψηφίζουν , να τους χρησιμοποιείτε για οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ κλείσε, το δικό σου μαγαζί..απο το να κάθονται στον καναπέ και στα καφέ, οπως εσύ..καλύτερα να κάνουν, έστω και το λίγο!
      δράσε ή σκάσε!

      Διαγραφή
    2. Να σκάσω; Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε βλάκα; Τολμήστε να κάνετε το οτιδήποτε χωρίς γενική συνέλευση με απαρτία και θα τρέχετε στα δικαστήρια. Οσο για το ύφος νταβατζή δεν απορώ . Με όποιο αφεντικό καθήσεις κάτι τέτοια θα μάθεις.

      Διαγραφή
    3. Αντί να κατακρίνεις και να κατηγορείς μόνο..τότε δράσε..
      πραγματικά, μόνο και μόνο επειδή απειλείς με δικαστήρια, αξίζει να κάνουμε οτιδήποτε, για να δούμε
      ποιο θρασύδειλο ανθρωπάκι κρύβεται πίσω από την οθόνη και αν τα παντελόνια τα φοράει για διακοσμητικό.

      Διαγραφή
    4. Ενω εσύ δεν κρύβεσαι. Ρε κάνε μας τη χάρη .
      Δραστήριε.

      Διαγραφή
    5. Κάποιος έγραψε...

      " Ανώνυμος29 Αυγούστου 2013 - 11:30 μ.μ.

      Να σκάσω; Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε βλάκα; Τολμήστε να κάνετε το οτιδήποτε χωρίς γενική συνέλευση με απαρτία και θα τρέχετε στα δικαστήρια. Οσο για το ύφος νταβατζή δεν απορώ . Με όποιο αφεντικό καθήσεις κάτι τέτοια θα μάθεις. "

      Τον ευχαριστούμε πολύ για το ανέκδοτο της χρονιάς. Ευρηματικότατος !!!!

      Διαγραφή
    6. Βρε φίλε, μήπως και είσαι κανένας υποψήφιος που δεν παίρνει ούτε την ψήφο της γυναίκας του και βγάζεις τόση πίκρα στο γραπτό σου λόγο; Αν ναι πες μας ποιος είσαι να σε ψηφίσουμε την επόμενη φορά να μας σώσεις εσύ.

      Αλλιώς πρέπει να είχες τραυματικά παιδικά χρόνια.

      Και βέβαια αφού έχεις τόσο ισχυρές ενστάσεις, γιατί δεν έρχεσαι στην επόμενη συνέλευση να τις εκφράσεις;

      Διαγραφή
  4. Αν θέλετε επιτέλους να μας πάρει στα σοβαρά ο κόσμος να καλέσετε τους γονείς και τους συναδέλφους στην πλατεία και να καταθέσετε ή καλύτερα να σκίσετε τις κομματικές σας ταυτότητες. Εδώ εσείς οι τοπικοί συνδικαλιστές που ζητάτε την ψήφο μας. Εσείς εδώ που βιώνετε τις ίδιες καταστάσεις με εμάς. Εσείς εδώ που ξέρετε και ζείτε σε αυτή την κοινωνία. Που σας ξέρουν και μας ξέρουν. Που είναι γείτονές μας. Γιατί μας αφήνετε στο έλεος των ανύπαρκτων συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ που κάθε μέρα μας μειώνουν ακόμη περισσότερο;

    Οι δε εκπρόσωποι που είναι στην ΟΛΜΕ καλά θα κάνουν να παραιτηθούν πάραυτα, άλλωστε όπως φάνηκε κι από τη σημερινή τους συνεδρίαση ο καθένας τους εκπροσωπεί το κόμμα του κι όχι τους συναδέλφους. (Σας παραθέτω σύνδεσμο παρακάτω). Είναι οι μόνοι συνδικαλιστές που ενώ επί σειρά ετών ήταν ανύπαρκτοι κι άφηναν τον κλάδο να ξεθωριάζει στα μάτια του κόσμου, τον τελευταίο Ιούνιο κατάφεραν να μας ρίξουν σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Όπως επίσης κατάφεραν να αγνοήσουν τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ που είχαν υπερψηφίσει της απεργίας ακόμη και υπό επιστράτευση και στο συνέδριο παρωδία άλλαξαν το τροπάρι και μαζί τους και πολλοί πρόεδροι των ΕΛΜΕ. Προς τιμήν της η δική μας πρόεδρος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατέθεσε αυτό που είχαμε αποφασίσει.

    Για κάποιον ανόητο λόγο, η ΟΛΜΕ προσπαθεί να κάνει και πάλι το ίδιο ακολουθώντας για άλλη μια φορά την ίδια τακτική. Βγαίνει ξανά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στα κανάλια και φωνάζει για κινητοποιήσεις κι απεργίες και ξανά το υπουργείο βεβαιώνει γονείς και μαθητές ότι πάση θυσία τα σχολεία θα ανοίξουν. Και τι σημαίνει άραγε το πάση θυσία;

    Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα του προέδρου; Πότε και πού έγιναν συνελεύσεις και πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις; Γιατί δεν μπορεί μια φορά να απαντήσει στις ερωτήσεις περί κινητοποιήσεων "ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ". Πως είναι τόσο σίγουρος ότι θα γίνει η μεγάλη έξοδος των εκπαιδευτικών και θα υπάρχει μια τεράστια απεργία;

    Ας αναρωτηθούμε ο καθένας μας λίγο... ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ πριν κάνεις τις ανακοινώσεις που κάνεις; Γιατί αυτές οι ανακοινώσεις θα είχαν λόγο ύπαρξης και νόημα ΑΝ πρώτα είχαμε κάνει συνελεύσεις και είχαμε πάρει αποφάσεις. Όχι όμως εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

      Τι έκανε η ΟΛΜΕ για να ενημερώσει τους γονείς;

      Τ Ι Π Ο Τ Α.

      ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

      Τώρα βέβαια θα μου πείτε τι θα μπορούσε να κάνει; Χμ!!

      1. Θα μπορούσε να στείλει προσωπικές επιστολές σε κάθε μια οικογένεια που έχει παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Που θα έβρισκε τα στοιχεία; Εκεί που τα βρίσκουμε όλοι μας όταν πρέπει να στείλουμε ενημερωτικά για τις απουσίες των μαθητών μας. Ποιος θα το έκανε; ΟΛΟΙ μας αρκεί να κατέβαινε μια τέτοια πρόταση από τα μεγάλα (τρομάρα τους ) κεφάλια της ΟΛΜΕ. Αλλά δυστυχώς είναι κομματικά υποταγμένοι κι αυτό αφήνει τα μεγάλα κεφάλια τους μάλλον κενά από ιδέες. Συγγνώμη χειρότερα από κενά. Τα αφήνει με μια πρόταση, την απεργία.

      Το χειρότερο είναι ότι ακόμη και οι τοπικοί συνδικαλιστές τους πιστεύουν και παρασύρονται. Και βέβαια φταίμε και εμείς που είμαστε αδιάφοροι και τους επιτρέπουμε να μας συμπεριφέρονται έτσι.

      2. Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ωραιότατο τηλεοπτικό σποτ και να πλήρωναν τα κανάλια να το παίξουν. Και μη μου πει κανείς ότι τα κανάλια δεν θα το έπαιζαν γιατί αν είσαστε λίγο παρατηρητικοί θα είδατε ότι τα μεγάλα κανάλια παίζουν τις γ' διαλογής διαφημίσεις στηθόδεσμων, αδυνατιστικών τσαγιών, ενώ μέχρι και σίτες για τα κουνούπια παίζουν και μάλιστα στην πρωινή και τη μεσημεριανή ζώνη. Στη δε μεταμεσονύκτια παίζουν οι soft porn διαφημίσεις... Πάρε με τώρα!!

      Ποιος θα δημιουργούσε το σποτ; Μα φυσικά εμείς, άλλωστε υπάρχουν ή καλύτερα υπήρχαν συνάδελφοι των καλλιτεχνικών, υπάρχουν οι πληροφορικοί και υπάρχουν και οι συνάδελφοι από τα μουσικά σχολεία.

      Πέραν του γεγονότος ότι έχουν αγνοήσει την ΕΡΤ που θα μπορούσαν να ζητήσουν τη βοήθεια τους, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή για δημιουργία του σποτ όσο και σε τηλεοπτικό χρόνο για να παίζει το σποτ.

      3. Σε αντιστοιχία και συνδυασμό με τα παραπάνω θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει και ραδιοφωνικά μηνύματα. Ποιοι, πως κλπ όπως παραπάνω.

      4. Σε συνέχεια με τα παραπάνω θα μπορούσε η ΟΛΜΕ να είναι χορηγός εκπομπών. Εκεί να δείτε πείνα στα κανάλια. Με δυσκολία μαζεύονται πέντε χορηγοί στην κάρτα μετά το τέλος κάθε εκπομπής. Ας υπήρχε εκεί και το δικό μας όνομα, έτσι για να περνά στο υποσυνείδητο του κόσμου.




      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

      5. Θα μπορούσαν να αρθρογραφούν σε όλες τις μεγάλες και μικρές εφημερίδες. Σε μόνιμη βάση.

      6. Θα μπορούσαν να έχουν προγραμματίσει και υλοποιήσει δράσεις αθλητικές, καλλιτεχνικές, επιμορφωτικές σε κάθε περιοχή της χώρας και να καλούν τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτές. Π.χ. Καλοκαιρινή αθλητική απασχόληση για τα παιδιά, μαθήματα πληροφορικής για κάθε ηλικία, εισαγωγή στην αστρονομία, τα μαθηματικά, τη φυσική, συζητήσεις για τα Θεία και τους βίους των Αγίων, μουσικές εκδηλώσεις και τόσα μύρια άλλα που θα μπορούσαν να καλύψουν όλα τα γούστα κι όλες τις ηλικίες. Αλλά... Τίποτα με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν συνάδελφοι να τα πραγματοποιήσουν γιατί κάνουν καλοκαιρινές διακοπές! Αλήθεια; Τους ψάξατε; Τους ρωτήσατε; Τους ρίξατε τον σπόρο; Προσπαθήσατε να τους οργανώσετε;

      7. Θα μπορούσαν τα ωραιότατα μπλουζάκια που έφτιαξε η δική μας ΕΛΜΕ, να τα έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια η ΟΛΜΕ. Αλλά εδώ ούτε ένα bic δεν μας έχει κάνει δώρο. Και είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν πόσοι είμαστε ανά νομό κι ανά σχολική μονάδα και να μας δίνουν κάθε δυο χρόνια ένα bic. Έτσι για να κάνουν ότι μας θυμούνται. Τα στοιχεία θα τα μάζευαν πολύ εύκολα από τις ΔΔΕ μέσω των ΕΛΜΕ.

      8. Θα μπορούσαν να οργανώνουν κάθε καλοκαίρι δράσεις συλλογής σχολικών ειδών για τους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές κι όχι να το αφήνει στην καλή θέληση των συναδέλφων κι ακόμη χειρότερα στον φιλάνθρωπο ΣΚΑΪ.

      Και μη μου μιλήσετε για κόστος γιατί αν είμαστε 70.000 επί 10 ευρώ ( δεν ξέρω πόσα υφαρπάζει η ΟΛΜΕ από τις ΕΛΜΕ ) μας κάνουν 700.000 ευρώ. Που στο καλό πηγαίνουν αυτά τα χρήματα; Και δεν είναι χρήματα ενός έτους! Γιατί δεν φρόντισαν οι μεγάλοι αυτοί συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ να έχουν ήδη δημιουργήσει το περιβόητο απεργιακό ταμείο και συνεχώς γίνεται πρόταση να δημιουργηθεί και πάλι από εμάς;

      Για ποιο λόγο υπάρχουν τα σκουπίδια αυτά που λέγονται παρατάξεις στο συνδικαλισμό; Για να μας διασύρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο; Ορίστε και τα τελευταία κατορθώματα τους :

      http://www.tovima.gr/society/article/?aid=527965&h1=true#commentForm

      Τα παιδάκια, του νηπιαγωγείου, οι εκπρόσωποί μας. Ντρέπομαι και θλίβομαι συνάμα. Δέκα μορφωμένοι άνθρωποι, που έχουν την τιμή να μας εκπροσωπούν, κι αντί να κατεβάσουν το κεφάλι και να σκύψουν πάνω στα προβλήματά μας κάθονται και μαλώνουν για το ποιος έχει την πιο φαεινή ιδέα για απεργία, δίνοντας τη χειρότερη των εντυπώσεων για άλλη μια φορά στην κοινωνία. Μια κοινωνία ανενημέρωτη, μια κοινωνία διχασμένη, μια κοινωνία που με ευχαρίστηση θα έτρωγε τις σάρκες μας.

      Μια κοινωνία την οποία δεν ποτέ δεν προσπαθήσαμε συλλογικά και κεντρικά να ενημερώσουμε και να αφυπνίσουμε.

      Διαγραφή
  5. Οι μεγάλοι συνδικαλισταράδες της ΟΛΜΕ, ξεβρακώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση...καμιά συνοχή, καμιά σύμπλευση..μόνο το κόμμα τους, η παράταξη τους.
    παπαγαλάκια με το χρώμα τους.

    Προφανώς, τέτοια σαπίλα, δεν εκπροσωπεί συναδέλφους.
    Δεν σας τιμάει που τους στηρίζετε, αδικείται τον εαυτό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή