Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Αίτημα της ΕΛΜΕ για διενέργεια rapid test στα σχολεία

  Οι επιπτώσεις της πανδημία στη σχολική ζωή είναι πάρα πολλές και έχουν πολλές όψεις και συνέπειες. Μια από αυτές προκύπτει από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούν στις περιπτώσεις που εντοπίζεται θετικό κρούσμα σε κάποιο τμήμα να υποβάλλονται τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος, με τη συνοδεία των γονέων τους, σε rapid test στις πλησιέστερες δομές υγείας δηλαδή είτε στο ΕΟΔΥ στην Ξάνθη ή στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας στα χωριά. Η άλλη λύση, αυτή της διενέργειας των διαγνωστικών τεστ στα φαρμακεία είναι κοστοβόρα (8 ευρώ) και δεν απαλλάσσει από το πρόβλημα της μετακίνησης από το σχολείο. Η πρακτική αυτή έχει ως συνέπεια την απορρύθμιση της λειτουργίας του σχολείου, το χάσιμο πολλών διδακτικών ωρών αλλά και την ταλαιπωρία παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης, επανειλημμένα, έχει ζητήσει από την πολιτεία την διενέργεια αυτών των rapid test από ειδικά συνεργεία υγειονομικών μέσα στα σχολεία ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία τους, να μη χάνονται διδακτικές ώρες με τις μετακινήσεις των παιδιών και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των γονέων οι οποίοι πρέπει να φύγουν από τη δουλειά τους για να συνοδέψουν τα παιδιά τους για το rapid test.
Αυτή τη φορά απευθυνόμαστε στις δομές υγείας της Ξάνθης ζητώντας να συνδράμουν με την αυτοπρόσωπη παρουσία κατάλληλου προσωπικού στα σχολεία της αντιπεριφέρειας ώστε να διενεργούνται τα τεστ στις/στους μαθήτριες/ές, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους.
Έχουμε απόλυτο σεβασμό και κατανόηση στον αυξημένο φόρτο εργασίας σας και στο έργο που προσφέρετε. Σας παρακαλούμε να σταθείτε για μια ακόμη φορά στο πλευρό των πολιτών της Ξάνθης και να μεριμνήσετε ώστε να αποσυμφορηθεί το σχολείο από αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου