Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΟΛΜΕ: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Την Παρασκευή 18/2 οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στην καθαριότητα σε υπηρεσίες και σχολεία, έδωσαν πρώτη απάντηση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης που πετσοκόβει σε χιλιάδες εργαζόμενους/ες το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών (ΒΑΕ). Η υποδοχή που έκανε η κυβέρνηση στα αιτήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων ήταν η εκτεταμένη χρήση χημικών και η τρομοκρατία των ΜΑΤ!
Το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων που σήμερα επιβραβεύτηκε με ΜΑΤ και χημικά, πέρα από τις χλωρίνες που εισπνέουν καθημερινά, ιδιαίτερα στην πανδημία και παρά τη διαρκή ετήσια ομηρία τους, αποτελούν βασικό τείχος προστασίας της υγείας μέσα στα σχολεία. Αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους τον κίνδυνο και τη φθορά της υγείας τους χτύπησε η κυβέρνηση!
Η προκλητική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί με τον ποιο σκληρό τρόπο όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις και δημοσιονομικές απαιτήσεις απέναντι σε Ε.Ε και κεφαλαίο, οδηγεί στην κατάργηση των εργατικών κατακτήσεων, στην μείωση και κατάργηση των ΒΑΕ, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τη φτώχεια και τη μείωση του εισοδήματος . Άλλωστε αυτό κάνουν σε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες που βιώνουν με τον πιο ακραίο τρόπο τις επιπτώσεις από την ακρίβεια στην ενέργεια , στα βασικά είδη διαβίωσης , της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων , της μείωσης και παγώματος των μισθών.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αντιλαϊκή τους πολιτική συνοδεύεται από τον νόμο και την τάξη της καταστολής , της τρομοκρατίας , των ΜΑΤ.
Να ξέρουν όμως πολύ καλά ότι η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσει!
Η προσπάθεια της κυβέρνησης ώστε με την καταστολή και τους αντεργατικούς νόμους να επικρατήσει ο φόβος, η σιωπή και να μπουν τα συνδικάτα και οι αγώνες στο γύψο, θα συναντήσει την καθολική αντίδραση όλων των εργαζομένων.
Κανένας και καμία εργαζόμενος/η μόνος/η απέναντι στο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα .
Στεκόμαστε στο πλάι των σχολικών καθαριστών/στριών και των εργαζομένων που τους περικόπτεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Όλοι και όλες μαζί εργαζόμενοι/ες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα δυναμώνουμε τον ενιαίο αγώνα, για το δικαίωμα στη δουλειά, για την προστασία της υγείας, για αυξήσεις στους μισθούς και συνολικά στο λαϊκό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου