Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Κοινή ανακοίνωση σωματείων της Ξάνθης για τη συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης εργατικού ατυχήματος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης συνυπογράφει την παρακάτω κοινή ανακοίνωση σωματείων της Ξάνθης:

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου συνεχίζεται στα δικαστήρια της πόλης μας το ποινικό δικαστήριο του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος που έγινε τον Νοέμβρη του 2017 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών στο Πετροχώρι Ξάνθης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Φώτη Γριβάκη. Είναι η συνέχεια ενός τραγικού περιστατικού που απ’ ότι φαίνεται θα παιχτεί σε πολλές συνέχειες μέσα στις αίθουσες του δικαστηρίου, βιώνοντας ξανά και ξανά η οικογένεια τον χαμό του αγαπημένου της προσώπου. Βιώνοντας ξανά τις τραγικές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κάτεργο. Ήταν πάγιο αίτημα μας η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και η λήψη, μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας στην ΕΛΒΙΖ και σε όλους τους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης. Πρέπει οι εργαζόμενοι με αφορμή τα τραγικά εργοδοτικά εγκλήματα, στους χώρους δουλειάς, να σηκώσουν κεφάλι, να οργανωθούν σε σωματεία, να μην γίνουν τα εργοστάσια νεκροταφεία που θα θάβουν τους εργάτες μαζί με τα δικαιώματά τους, κόντρα στις απαιτήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.
Μια εργοδοσία που είναι πάντα ενωμένη, παρόλο τους ανταγωνισμούς μεταξύ τους, όταν πρόκειται να χτυπήσουν τα εργατικά δικαιώματα. Δεν τους ενδιαφέρουν πόσοι θα τραυματιστούν, πόσοι θα σακατευτούν, πόσοι θα σκοτωθούν, τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών να είναι καλά.
Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, για μια ακόμη φορά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην οικογένεια του νεκρού εργάτη στην ΕΛΒΙΖ Φώτη Γριβάκη, όσα επεισόδια στο σήριαλ κι αν περιλαμβάνει, όσες μέρες κι αν τραβήξει η εκδίκαση της υπόθεσης και την τελική δικαίωση της οικογένειας. Το οφείλουμε στη μνήμη του νεκρού εργάτη, αλλά και στους αγώνες της εργατικής τάξης του Νομού μας, στους αγώνες της εργατικής τάξης της Χώρας μας.
Διεκδικούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στο εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ και σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Καλούμε τα σωματεία του Νομού μας και τους εργαζόμενους συνολικά, να παραβρεθούν μαζικά την Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 9:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης για την πραγματοποίηση κινητοποίησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου