Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ΟΛΜΕ: Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 28 Ιουνίου όσους/ες εμπλέκονται στις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων

Είναι γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους.

Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός  των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία  ξεπερνάει τα όρια.

Εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση,  εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω  εξετάσεις.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να μην αποδεχτούν να οριστούν ως επιτηρητές/τριες για τις εξετάσεις των Προτύπων.

Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 28.6.2021 και ώρα 11π.μ-2μμ  για όσους και όσες επιθυμούν να μην εμπλακούν στις εξετάσεις των Πρότυπων (επιτηρητές/τριες κλπ) προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά  και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και στην άμισθη επιτήρηση.

8 σχόλια:

  1. Μην αναρωτιέται γιατί ο κόσμος δε σας έχει εμπιστοσύνη, όταν βλέπουν να γίνονται τέτοια βολέματα. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ που ΔΕΝ παραιτήθηκε από το ΠΥΣΔΕ για να εκπροσωπήσει καλύτερα!!! τα συμφέροντα των συναδέλφων φρόντισε να πάρει την ανύπαρκτη οργανική του Γυμνασίου Γλαύκης!!! Μάλλον δεν το ήξερε ότι δεν γίνεται να υπάρχει οργανική στο Γυμνάσιο Γλαύκης όταν υπέγραφε σα μέλος του ΠΥΣΔΕ, ΔΕΝ το ήξερε ως όφειλε σα πρόεδρος της ΕΛΜΕ για να διαφυλάξει τους συναδέλφους της από αυτό ακριβώς του είδους τις αδικίες!!! Δεν το έμαθε και πριν 15 ημέρες που ανέλαβε υπηρεσία στο Γυμνάσιο....
    Και σας ρωτάω, σε ποιον θα διαμαρτυρηθούν οι συνάδελφοι;;;; Στο μέλος του ΠΥΣΔΕ ή στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ;
    Παρεμπιπτόντως στο Γυμνάσιο Γλαύκης είχε βγει υπεραριθμία!!!
    Για να μη πούμε για οργανικές που εξαφανίζονται γιατί κάποιοι δε θέλουν να υπηρετήσουν σε συγκεκριμένα σχολεία...
    Συγχαρητήρια! Άξιοι! Αν υπήρχε μπέσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σοβαρες καταγγελιες αν ειναι αληθινες. Αν φοβαστε στοχοποιηση μπορειτε να καταγγειλετε με στοιχεια στο δσ της ΕΛΜΕ εστω και ανωνυμα. Δεν πρεπει να κωφευουμε στις παρανομιες. Κανενας μονος του

      Διαγραφή
  2. Συνάδελφε, αυτές ειναι σοβαρές καταγγελίες. Αν εχεις αποδεικτικά στοιχεία , να τα δωσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ξάνθης. Αλλιώς ειναι μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώστε στη δημοσιότητα τη σύνθεση του ΠΥΣΔΕ και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης και αφήστε τα ξινά.

      Διαγραφή
  3. Οποιοσδήποτε μπορεί να βρει την ανακοίνωση των οργανικων και των υπεράριθμων.... Αλλά δε χρειάζεται.... Εκτός κι αν κάποιος δεν ξέρει που είναι η Γλαύκη.... ας μας πει η πρόεδρος και μέλος του ΠΥΣΔΕ που πήγε και ξέρει... Ή δεν ξέρει;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν γυμναστές που δεν δηλώσαμε τη Γλαύκη γιατί θεωρούσαμε ότι δεν έχει κενό. Αναρωτιέμαι , πόσοι δήλωσαν το συγκεκριμένο σχολείο; Η ΕΛΜΕ πρέπει να κάνει πάει απευθείας στον διευθυντή της ΔΔΕ για εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ΕΛΜΕ να πάει σε ποιον ΔΔΕ, αφού και οι δύο (πλειοψηφία και ΔΔΕ) ανήκουν στην ίδια κομματική παράταξη.

      Διαγραφή
  5. Από ότι φαίνεται κάτι τέτοια η ΕΛΜΕ τα ελέγχει πλήρως!!! Άντε καλές οργανικές, αποσπάσεις, τοποθετήσεις κλπ!!! Και άμα δε σας βολεύουν τα κενά δε πειράζει! Φτιάξτε τα ξέρετε εσείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή