Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Εξαίρεση από την απεργία της 16ης Ιουνίου όσων εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων

Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είναι ένα από τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα και αντεργατικά νομοσχέδια που έχουν προταθεί και πρέπει να αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Όμως, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας αντιμετώπισαν ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιά με την καραντίνα, τα συνεχή προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής και την καθιέρωση της βάσης (από φέτος!!!!).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από αίτημα της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιούνη τις/τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τις/τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Μετά τη λήξη των υποχρεώσεών μας με τις πανελλήνιες θα διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που καταστρέφει τον εργασιακό και κοινωνικό βίο των πολιτών στην Κεντρική Πλατεία, στις 12 το μεσημέρι.

Να επισημάνουμε εδώ, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό, την, ενδεικτική της γενικότερης στάσης της απέναντι στον κλάδο, κατεπείγουσα αγωγή στην ΑΔΕΔΥ σχετικά με την αυριανή 24ωρη απεργία  που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ ήταν σε γνώση της το αίτημα της ΟΛΜΕ για την εξαίρεση.

1 σχόλιο:

  1. Οι εκπρόσωποι της δακε θα είναι εκεί; Ή δεν τους αφήνει το κώμα στο οποίο βρίσκονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή