Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Καταγγελία χαρακτηρισμού 1ου ΕΠΑΛ ως πρότυπου

Καταγγέλλουμε το χαρακτηρισμό του 1ου ΕΠΑΛ ως πρότυπου, παρ’ όλη την εκφρασμένη αντίθεση του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. Υπενθυμίζουμε ότι ο χαρακτηρισμός του 1ου ΕΠΑΛ ως πρότυπου μεθοδεύτηκε σε περίοδο που δεν ήταν δυνατή η αντίδραση του συλλόγου (μέσα στο Πάσχα). Είναι, δε, και παράτυπος γιατί δεν υπήρξε εισήγηση από τα ΣΣΠΑΕ όπως ορίζει ο νόμος.

Κατά την προσχηματική ενημέρωση του γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Βούτσινου σε μια καθαρά συνδικαλιστική συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με το σύλλογο, υποσχέθηκε, θρασύτατα, 1000000 ευρώ για κάθε (!) πρότυπο τη στιγμή που τα δημόσια σχολεία, κυρίως αυτά της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υποχρηματοδότησης υποδομών και εργαστηριακού εξοπλισμού.

Η ΟΛΜΕ είναι ενάντια σε αυτού του τύπου τα σχολεία που μόνο παγιώνουν την κατηγοριοποίηση μαθητριών/ών, εκπαιδευτικών και σχολείων.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης ζητά την ανάκληση της απόφασης αυτής και θα σταθεί πλάι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε ό,τι αποφασίσουν.

10 σχόλια:

  1. ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ10 Ιουνίου 2021 στις 10:00 π.μ.

    Πολύ καλή η ανακοίνωση σας μόνο που ήρθε αργά.
    Αναρωτιέμαι γιατί δεν βγάζατε μία τέτοια όταν τέθηκε για πρώτη φορά το θέμα. Για να μη σχολιάσω το τι πέρασαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου για να βγει και η προηγούμενη ανακοίνωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, αλλά πρέπει να πούμε ότι δεν είχαν όλες οι παρατάξεις την ίδια στάση. Δεν θα κατηγορηθούν όλοι εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των Ανεξαρτήτων και της ΔΑΚΕ.

      Διαγραφή
    2. Ευστράτιος Γραμμένης.10 Ιουνίου 2021 στις 2:41 μ.μ.

      Σωστά. Την ίδια στάση με τη ΔΑΚΕ κράτησε και ο εκπρόσωπος των δήθεν ανεξάρτητων.

      Το πρόβλημα είναι πως αυτή η ανακοίνωση την οποία προφανώς συνυπογράφουν όλοι, για να ξεπλύνουν την ντροπή τους, είναι αντιγραφή από το υπόμνημα που τόσο πολύ πολέμησαν.

      Εκτός και αν δεν το υπογράφουν όλες οι παρατάξεις, μιας και δεν βλέπουμε τις υπογραφές κανενός, σύμφωνα πάντα με την ΔΑΚΕ και του ανεξάρτητου, κατά την διάρκεια όλης της προηγούμενης περιόδου ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ το υπόμνημα να είναι ενυπόγραφο. Να δούμε λοιπόν τις υπογραφές σας ενός εκάστου.

      Διαγραφή
  2. Ευστράτιος Γραμμένης.10 Ιουνίου 2021 στις 11:14 π.μ.

    Ειλικρινά περιμένετε να σας χειροκροτήσουν οι συνάδελφοι του 1ου ΕΠΑΛ για μια ανακοίνωση που έρχεται κατόπιν εορτής και δεν είναι τίποτα άλλο από κροκοδείλεια δάκρυα;

    Γιατί ουδέποτε δεν αναρτήσατε το υπόμνημα εκπαιδευτικών του σχολείου; Γιατί δεν ψάξατε από το δημοτικό συμβούλιο το υπόμνημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων;

    Αλήθεια τι περιμένετε εσείς και τι πρέπει να περιμένουμε εμείς από εσάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να μη σας τα χρωστάω ...

    Η τωρινή πρόεδρος της ΕΛΜΕ δεν έχει καμιά σχέση με τον συνδικαλισμό και το παραμικρό ενδιαφέρον για προβλήματα συναδέλφων .Θέλει απλά να γίνει διευθύντρια !!!

    Μιθριδάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελεσίδικες αποφάσεις που λαμβάνονται στην Αθήνα από την κ.Κεραμέως και ακατανόητο, γιατί το κάνετε προσωπικό για το ΔΣ Ελμε Ξάνθης. Σαν να έχετε απωθημένα, η τόση εμμονή σας. Χάνετε την ουσία και την ευθύνη του ιθύνων νου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτα τη Ζήση να σου πει γιατί. Αυτή ξέρει.

      Διαγραφή
  5. Αν κάποιος ανατρέξει στο blog της ΕΛΜΕ θα δει και αρκετές ανακοινώσεις για το θέμα και θα ενημερωθεί για συναντήσεις που έγιναν τόσο στα γραφεία της ΔΔΕ όσο και στο ίδιο το σχολείο, καθώς και για κινήσεις προς το ΣΠΑΕΕ. Βέβαια, η εμπάθεια και η επιθετικότητα ορισμένων τους κάνει να μην μπορούν να τα δουν αυτά. Είναι πραγματικά αστείο να πιστεύουν κάποιοι ότι μια απόφαση που λήφθηκε σε κεντρικό επίπεδο από το υπουργείο θα άλλαζε, αν η ΕΛΜΕ ή η πρόεδρός της, που σκόπιμα στοχοποιούν κάποιοι, έβγαζε ανακοίνωση μία ή δύο μέρες νωρίτερα. Όλοι έχουν δικαίωμα να κρίνουν, όπως και να συμμετέχουν στις ΓΣ, αλλά η φτηνή και επιφανειακή κριτική δε βοηθά κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε άντε τραβάτε παραπέρα που στοχοποιείτε εκπαιδευτικούς όταν κάνατε τα πάντα για να μην αναρτήσετε το υπόμνημα. Ακόμα και σήμερα δεν το έχετε κάνει. Αυτός είναι ο συνδικαλισμός όπως την αντιλαμβάνεται παράταξη σας.
      Ευτυχώς υπάρχουν τα γραπτά, ευτυχώς υπάρχουν και μάρτυρες και αλήθεια τι αναρτήσατε σε κάποια σελίδα τύπου alfavita ή esos όπως οι άλλες ΕΛΜΕ. Ευτυχώς λοιπόν υπάρχουν τα γραπτά και η στοχοποίηση των συναδέλφων του 1ου ΕΠΑΛ.

      Διαγραφή
    2. Σχολιαζουν συναδελφοι επωνυμα απαντανε αυτοι ανωμυμα και εχουν το θρασος να μιλανε για φτηνη και επιφανειακη κριτικη.Αυτοι ειναι

      Διαγραφή