Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Συμπαράσταση στο 1ο ΕΠΑΛ

Οι εκπαιδευτικοί του1ου ΕΠΑΛ,  λαμβάνοντας υπόψη τον Εκπαιδευτικό Οδηγό, συνέταξαν υπόμνημα όπου συνεχίζουν να δηλώνουν την αντίθεσή τους στον ορισμό του σχολείου ως Πρότυπου. Το υπόμνημα, παρόλο που διαβιβάστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί υπόψη των Συμβούλων πριν την εισήγησή τους σχετικά με το χαρακτηρισμό του σχολείου, δεν διαβάστηκε στο Συμβούλιο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτο να επιχειρούνται από οπουδήποτε τέτοιες δομικές αλλαγές χωρίς και τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων μερών, ούτε καν τη γνωμοδότησή τους. 

Ομόφωνα, ως ΔΣ, στηρίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στην απόφασή τους και θα σταθούμε στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν. Καλούμε την πολιτεία και τις/τους αιρετούς του Δήμου να σεβαστούν την απόφαση αυτή.

20 σχόλια:

  1. Το υπόμνημα τι αναφέρει; Δεν πρέπει να ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομόφωνα ως ΔΣ αφού πρώτα κάνατε τα πάντα για να το θάψετε ως θέμα, δεν ζητήσατε το λόγο από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που δεν διάβασε τα υπομνήματα συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων και αφού σας ξεφώνησε συνάδελφος τηλεφωνικά. Παρόλα αυτά, πάλι δεν δημοσιεύετε το υπόμνημα των συναδέλφων. Είστε κατάπτυστοι και ο ρόλος σας ύποπτος. Ξεφτιλες.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το υπόμνημα...

    https://bit.ly/3v7GODf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήταν πιο χρήσιμη αυτή η ανάρτηση πριν διενεργηθεί το δημοτικό συμβούλιο. Τώρα είναι άχρηστη. Είναι αργά πια για δάκρυα. Περίμενα περισσότερα από την ΕΛΜΕ Ξάνθης που υποτίθεται ότι έχει εκλεγεί από εμάς για να στηρίξει εμάς και όχι τις εντολές της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ανυπόγραφη αποστολή του υπομνήματος;;; Ποιος το πρότεινε;
    Γιατί απουσίαζε!!! συγκεκριμένη παράταξη από το Δημοτικό Συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα υπόμνημα στάλθηκε έτσι στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί έτσι το ζήτησαν οι αρχηγοί των παρατάξεων την Παρασκευή πριν το συμβούλιο της Δευτέρας, όταν ήρθαν στο σχολείο για ενημέρωση μετά από δική τους πρωτοβουλία.

    Δυστυχώς όμως για τους υποστηρικτές της κατάστασης αυτής, το υπόμνημα των γονέων και κηδεμόνων που επίσης δεν διαβάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ήταν ενυπόγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρεμπιπτόντως, το υπόμνημα όπως το έχει στα χέρια της η ΕΛΜΕ και αρνείται να το δημοσιοποιήσει εδώ, είναι ενυπόγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πότε πήγε στην ΕΛΜΕ ενυπόγραφα;
    Ποιος απουσίαζε από το Δημοτικό Συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το υπόμνημα ήρθε στα χέρια του συμβουλίου την Παρασκευή 04-06-2021 και η δεύτερη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ βγήκε το Σάββατο 05-06-2021.Όποιος συνάδελφος πιστεύει ότι θα εκπροσωπήσει καλύτερα τον κλάδο μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για το συμβούλιο.Κάποιοι μέσα από την ανωνυμία βγάζουν το χειρότερο εαυτό τους. Λυπάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραπάνω σχόλιο είναι προσωπικό της Προέδρου.

      Διαγραφή
  10. Δεν μας λέει όμως η πρόεδρος που έχει την εντύπωση ότι εκπροσωπεί τον κλάδο, γιατί δεν ανάρτησε το υπόμνημα;

    Επίσης συγχαρητήρια γιατί κατάφερε μια τρύπα στο νερό η πρόεδρος.

    https://www.esos.gr/arthra/73243/ta-prota-6-protypa-epal-poy-tha-leitoyrgisoyn-apo-epomeno-sholiko-etos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και από το site του υπουργείου.

    https://www.minedu.gov.gr/news/48976-09-06-21-protypa-epal-anavathmismeni-epaggelmatiki-ekpaidefsi-me-prooptikes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι σωστές ΕΛΜΕ λειτουργούν όοπως της Ε' Θεσσαλονίκης. Που στηρίζουν τη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των καθηγητών του ΕΠΑΛ Επανωμής. Τέτοια πλειοψηφία έχει και το υπόμνημα του 1ου ΕΠΑΛ που θάφτηκε από όλους

    https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/351418_ekpaideytikoi-ohi-sti-metatropi-toy-1oy-epal-epanomis-se-protypo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή η ΕΛΜΕ Ε Θεσσαλονίκης λειτουργεί εξαιρετικά (σε αντίθεση με της Ξάνθης), το ΕΠΑΛ Επανομής δε θα γίνει τελικά πρότυπο!

      Διαγραφή
  13. Το υπόμνημα αρχικά έφτασε στα χέρια μέλους της ΕΛΜΕ χωρίς υπογραφές, ενώ θα περίμενε κανείς το πρακτικό του συλλόγου Διδασκόντων που δεν έγινε ποτέ,για το λόγο αυτό δεν ανακοινώθηκε.Όταν έφτασε ενυπόγραφο το υπόμνημα την επόμενη μέρα βγήκε ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανταστικό σχόλιο ενός φανταστικού συνδικαλιστή για παραπάνω; Και αφού τόσο σας πονάει το 1ο ΕΠΑΛ γιατί δεν φροντίσατε να μάθετε ποιος το πρότεινε μιας αρχής για πρότυπο; Ή δεν σας αφήνει το κόμμα; Κομματικά φερέφωνα. Και σε τελική γιατί δεν μιλήσατε με το διευθυντή του σχολείου; Έχετε και θράσος να ζητάτε τα ρέστα για την κομματική σας υποταγή από τους καθηγητές του σχολείου.

      Διαγραφή
    2. Ψέματα. Υπήρχε πριν του υπομνήματος ομόφωνο πρακτικό συλλόγου. Ψεύτες.

      Διαγραφή
    3. Μόλις έγινε γνωστό το ομόφωνο πρακτικό του συλλόγου αμέσως εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση. Αντίστοιχο πρακτικό για το υπόμνημα δεν υπήρξε.

      Διαγραφή
    4. Για αυτό στην τελευταία σας ανακοίνωση πήρατε κομμάτια μέσα από το υπόμνημα. Είστε απλά αδικαιολόγητοι.

      Διαγραφή