Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση σχετικά με τις μετακινήσεις μαθητών/τριών



Με αφορμή ενημέρωση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ξάνθης από το σύλλογο του ΓΕΛ Αβδήρων, σχετικά με την αναστάτωση που προήλθε από την μη έγκαιρη μετακίνηση κάποιων μαθητών την ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως Διεύθυνση ΔΕ, Αντιπεριφέρεια ΑΜΘ  και ΚΤΕΛ Ν.Ξάνθης να προβλέπουν έγκαιρα όποιες αλλαγές  στην σύμβαση μετακίνησης των μαθητών με ευελιξία.
          Οφείλουμε όλοι να ενεργούμε προς όφελος των μαθητών και να μην τους αναστατώνουμε, ιδιαίτερα τις πολύ φορτωμένες με άγχος μέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να παρέχουν ισότιμη μεταχείριση σε όλους τους μαθητές του Νομού παρέχοντας την εγγύηση καλής λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
          Δεν υποβιβάζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους μαθητές της περιφέρειας, ζητώντας τη μόνιμη λύση του ζητήματος της μεταφοράς την μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια όλων των τύπων εξετάσεων (πανελλαδικές και ενδοσχολικές). Με αφορμή μάλιστα την υπογραφή νέας σύμβασης για τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών απαιτούμε την ρητή δέσμευση , στο κείμενο της σύμβασης , για πραγματοποίηση των μετακινήσεων ΚΑΙ στην περίοδο των εξετάσεων.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ

4 σχόλια:

  1. "Με αφορμή μάλιστα την υπογραφή νέας σύμβασης για τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών απαιτούμε την ρητή δέσμευση , στο κείμενο της σύμβασης , για πραγματοποίηση των μετακινήσεων ΚΑΙ στην περίοδο των εξετάσεων."

    Δηλαδή στην προηγούμενη σύμβαση δεν υπήρχε τέτοια δέσμευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, να λύσουμε το θέμα των μετακινήσεων, το οποίο είναι καθαρά τεχνικό. Για την ταμπακιέρα κουβέντα; Ένας πρόχειρος υπολογισμός. Λειτουργούν περίπου 3500 γυμνάσια, λύκεια και επαλ. Από την κατάργηση της διάθεσης 3 ωρών στα εργαστήρια φυσικής και πληροφορικής προκύπτει ένα πλεόνασμα 10500 ωρών ή 500 καθηγητών. Από τη μείωση του ωρολογίου προγράμματος κατά 3 ώρες στα γυμνάσια προκύπτουν περίπου 45000 ώρες (3Χ15000 τμήματα) ή 2100 καθηγητές.Μιλάμε δηλαδή για ένα πλεόνασμα 2600 καθηγητών ή για ΑΝΕΡΓΙΑ 2600 αναπληρωτών για το νέο έτος. Δώσαμε μάχη για την επαναπρόσληψη των ειδικοτήτων που έθεσαν σε διαθεσιμότητα οι προηγούμενοι, για τους συναδέλφους αναπληρωτές θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Και καλά οι τρεις του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ σφυρίζουν αδιάφορα, οι άλλοι τέσσερις τι κάνετε; Μια ΓΣ ας πούμε, μια ενημερωτική συνάντηση καθηγητών και γονέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχει περάσει μνημόνιο 7500 σελίδων και δεν έχει γίνει ούτε μισή ώρα απεργία..όλες οι διοικήσεις των σωματείων, συμπλέουν με την κυβερνητική προπαγάνδα, με το ξεπούλημα της κοινωνίας.

      Διαγραφή
  3. Την Τετάρτη 18/5/2016 έγινε ΓΣ (http://elmexanthis.blogspot.gr/2016/05/1552016.html).
    Παραβρέθηκαν 20 άτομα. Πήγες;
    Την Τετάρτη 8/6/2016 έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ξάνθης (http://elmexanthis.blogspot.gr/2016/06/8616.html ).
    Παραβρέθηκαν 10 άτομα. Πήγες;
    Τώρα που χάνονται ώρες από το Γυμνάσιο (Οικιακή Οικονομία, Γεωγραφία, Βιολογία κλπ) τι θα κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή