Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ανακοίνωση των αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Ξάνθης

Υλοποιώντας σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ παραβρεθήκαμε και συμμετείχαμε στη σημερινή (21/6/2016) συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Ξάνθης αλλά καταψηφίσαμε τους πίνακες κενών/πλεονασμάτων με παρακάτω σκεπτικό το οποίο και καταθέσαμε για τα πρακτικά του ΠΥΣΔΕ:
«Καταψηφίζουμε τους πίνακες κενών/πλεονασμάτων διότι αυτά προκύπτουν από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα προκύπτουν λόγω:
·Της αύξησης του ωραρίου.
·Των καταργήσεων/συγχωνεύσεων σχολείων, της συμπύκνωσης τμημάτων και του μεγάλου αριθμού παιδιών στα τμήματα.
·Της δημιουργίας τεχνιτών πλεονασμάτων λόγω αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα που στοχεύουν ακριβώς σε αυτό.
 Οι πολιτικές αυτές οδηγούν στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και οφείλουμε όλες και όλοι να αγωνιστούμε για την κατάργησή τους»

Την παραπάνω δήλωση συνυπέγραψε και το τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Βασιλική Αγοραστού η οποία επίσης καταψήφισε τους πίνακες.
Οι πίνακες κενών/πλεονασμάτων θα σταλούν στο υπουργείο με την επιφύλαξη της μη ψήφισής τους από τρία μέλη του ΠΥΣΔΕ.

Μαρία Λουκοπούλου

Γιώργος Παπαντόπουλος

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια και στους 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο στους 3 συναδέλφους του ΠΥΣΔΕ. Να βιώσουμε επιτέλους τη συναδελφική αλληλεγγύη..οι υπόλοιποι, δεν θεωρούν τους εαυτούς τους, συναδέλφους; Έγιναν κιόλας, "μεγαλοστελέχη" της διοίκησης και είναι μόνο για κοινωνικές εκδηλώσεις;
    Για ποιο λόγο δεν υπέγραψαν τη δήλωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ δεν είναι συνδικαλιστές. Είναι αιρετά μέλη με συγκεκριμένο ρόλο. Συμμετέχουν στα υπηρεσιακά συμβούλια και οφείλουν να ψηφίζουν σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν. Ο κύριος ρόλος τους είναι να ελέγχουν ότι ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ από τα μη αιρετά μέλη του συμβουλίου, έτσι ώστε να μην αδικείται κανένας συνάδελφος. Από τη στιγμή που (καλώς ή κακώς) υπάρχει νομοθεσία που καθορίζει τη διαδικασία καθορισμού κενών/ πλεονασμάτων, η καταψήφιση της απόφασης είναι κατά τη γνώμη μου παράνομη. Εκτός αν πράγματι έγιναν παρανομίες στην όλη διαδικασία, οπότε και οφείλουν οι αιρετοί εκτός από το να μας ενημερώσουν, να κινηθούν διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν σου ερθει μια νομιμοτατη απολυσουλα, υποχρεωτικη μετακινηση ή μια ακομα νομιμη αυξηση ωραριου, ισως αλλαξει η θεωρηση σου περι νομιμοτητας

      Διαγραφή