Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Ο.Λ.Μ.Ε. - Διαμαρτυρία κατά των προωθούμενων αλλαγών

Με τις αλλαγές στο Γυμνάσιο που προωθεί η κυβέρνηση επιχειρεί  να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν.
          Η μείωση των ωρών του ωρολόγιου προγράμματος, η αφαίρεση των ωρών των υπευθύνων των εργαστηρίων, η διεύρυνση των αναθέσεων, η συγχώνευση των ειδικοτήτων σε τομείς της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ επί της ουσίας θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες συναδέλφους που διδάσκουν ως δεύτερη και τρίτη ανάθεση τα σχετικά μαθήματα αλλά και αυτούς που θα βγουν υπεράριθμοι και θα αναγκαστούν να γυρίζουν σε ακόμη περισσότερα σχολεία την επόμενη χρονιά για συμπλήρωση ωραρίου.
            Η μείωση μαθημάτων και το «τσαλάκωμα» του προγράμματος σε μια λογική ότι ο καθένας «κάνει ό,τι περισσεύει, όπου βρεθεί» θα φέρουν βαρύ πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
            Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτών των μέτρων του Υπουργείου και καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους την Πέμπτη 16/6 στη 1 το μεσημέρι στο Υπ. Παιδείας. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα 12.00 – 14.00.

1 σχόλιο:

  1. τι λέτε; κατόπιν εορτής, για τα μάτια του κόσμου. Άντε να κοροιδεψετε κανέναν ιθαγενή. Ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή