Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου Στο αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης για την κατασκευή νέου κτιρίου και την μετεγκατάστασή του σ’ αυτό, η ΕΛΜΕ Ξάνθης στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης.
Πιστεύουμε ότι η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων που θα πληρούν τις προδιαγραφές Μουσικού Σχολείου,  δεν είναι απλά η μόνη λύση αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς το κτίριο στο οποίο, τώρα, φιλοξενείται (Πολιτιστικό Κέντρο Διομήδειας) είναι, κατά γενική ομολογία, ακατάλληλο και ανεπαρκές.
Αναμφισβήτητα, ένα  Μουσικό Σχολείο αποτελεί πολιτιστική και πνευματική «επένδυση». Ήδη, το Μουσικό Ξάνθης μέσα από τις εκδηλώσεις του αλλά κυρίως με το φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που ξεκίνησε και καθιέρωσε ως θεσμό, πλημμυρίζει κάθε γωνιά της Ξάνθης με χίλια χρώματα και μελωδίες κυρίως, όμως, εμπλέκει όλη τη μαθητική κοινότητα σε αυτήν τη μουσική γιορτή.
Ως εκπαιδευτική κοινότητα εμμένουμε πρωτίστως στην άποψη της εξεύρεσης ενός χώρου και της ανέγερσης νέου κτιριακού συγκροτήματος με ευθύνη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, και αν αυτό δεν είναι άμεσα πραγματοποιήσιμο, στην μετεγκατάστασή του προσωρινά σ’ ένα χώρο, όπου θα μπορεί να λειτουργήσει κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου