Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών/τριών από τα Θρησκευτικά

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε συνεδρίασή του, συζήτησε το ζήτημα απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών και τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την εφαρμογή της τελευταίας εγκυκλίου 12773/Δ2/23.01.2015 και αποφάσισε ότι είναι απολύτως επαρκής η αιτιολόγηση απαλλαγής «για λόγους θρησκευτικής συνείδησης», χωρίς να απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση,  κατά την αίτηση του κηδεμόνα, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους οικείους νόμους.
     Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να προβεί σε άμεση τροποποίηση της εγκυκλίου ώστε, εφεξής, από τους γονείς ή κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από το μάθημα των θρησκευτικών να μην ζητείται να δηλώνουν αν είναι άθρησκοι, ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι, αλλά να ασκούν το δικαίωμά τους αυτό, κατ΄ επίκληση των πεποιθήσεών τους και της θρησκευτικής τους συνείδησης καθώς και να δωθεί παράταση στο δικαίωμα δηλώσεων των απαλλαγών.

2 σχόλια:

  1. επιτέλους ανεξιθρησκεία για μαθητές-εκπαιδευτικούς...φτάνουν οι χαρακτηρισμοί...καθένας έχει δικαίωμα στην επιλογή και στον αυτοπροσδιορισμό της προσωπικότητάς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από 8 μήνες αναζήτησης και διαρκών αγώνων βρήκαμε επιτέλους την αιτία των προβλημάτων της εκπαίδευσης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή