Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ξάνθης

Το διοικητικό  συμβούλιο στις 8-9-2015, σε απαρτία, συζήτησε τρέχοντα θέματα των σχολείων μας κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-2016. Επικεντρώθηκε στο πρόβλημα των κενών και της πλήρωσης αυτών, αποκλειστικά από αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθώς δεν συνάγεται απόφαση μόνιμων διορισμών από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις του Υπουργείου. Ειδικά και με την πολυδιάσπαση των αναπληρωτών και τις αντιπαλότητες μεταξύ τους, προδιαγράφεται ένα σκοτεινό μέλλον που απειλεί την επαγγελματική μας υπόσταση, το δικαίωμα σε σταθερή και μόνιμη εργασία, την από κοινού διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κλάδου αλλά και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ομόφωνα προκρίθηκε ως μόνη λύση οι άμεσοι και μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Επιπλέον, συζητήθηκε και αποφασίστηκε:
·Κάλεσμα συναδέλφων/ισσών για την εθελοντική  στελέχωση  Κοινωνικού Φροντιστηρίου που προτίθεται να οργανώσει η ΕΛΜΕ Ξάνθης σύμφωνα και με την εμπειρία μας και από προηγούμενα έτη.
·Αποστολή οικονομικής βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή Ειδομένης με τη συνεργασία της ΕΛΜΕ Κιλκίς. Θα γίνει πρόσκληση για οικονομική συνεισφορά και στα σχολεία του νομού μας που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριές.
·Διεκδίκηση  μοριοδότησης συναδέλφων/ισσών που υπηρετούν σε Γραφεία Φυσικής Αγωγής.
Από το Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ξάνθης

5 σχόλια:

  1. Διεκδίκηση μοριοδότησης συναδέλφων/ισσών που υπηρετούν σε Γραφεία Φυσικής Αγωγής = ΖΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αναφέρεστε ονομαστικά σε συναδέλδφους το αυτονόητο είναι να έχετε το θάρος της γνώμη σας και να μην κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος σχολιάζει ανωνυμία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. We are legion,
    We do not forgive,
    We do not forget,
    Expect us!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή