Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Συμμετοχή στην απεργία 21/3/2014



23 σχόλια:

  1. 1η μέρα: 703 εκπαιδευτικοί (10 στη διεύθυνση)
    2η μέρα: 683 εκπαιδευτικοί (16 στη διεύθυνση)
    3η μέρα: 666 εκπαιδευτικοί (15 στη διεύθυνση)

    Μυshτήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή ερώτηση αν και το μυστήριο κρύβεται και σε άλλα σημεία του πίνακα. By the way. Το ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι εξαιρούνται της αξιολόγησης, της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας κι εν τέλει της απόλυσης σας λέει κάτι; Για τους βουλευτές της περιοχής που υπερψήφισαν αυτή την τροπολογία, αλλά προ οκταμήνου μας βεβαίωναν ότι θα ψηφίσουν με την καρδιά τους το νόμο της διαθεσιμότητας κι ακόμη χειρότερα δεν μας δέχτηκαν καθόλου θα εκδώσετε καμιά ανακοίνωση; Ή δεν κάνει γιατί είναι προεκλογική περίοδος και μας μαλώσει κανείς;

    Πολύ καλή η επιλογή της εικόνας με τις κότες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτυχώς που είναι κότες οι εργαζόμενοι, αλλά οι συνδικαλισταράδες-σωτηρες, είναι γάτες, είναι αετοί, είναι ιδιοφυείς!
    Γι' αυτό εμπνέετε, γι' αυτό με το λόγο σας και τα επιχειρήματα, γεμίζετε αμφιθέατρα και συνελεύσεις!
    Δεν ντρέπεστε συριζαίοι..το θράσος είναι απύθμενο, νεοπασοκ έχετε γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα. Σημασία έχει το ότι υπάρχουν κόμματα στο συνδικαλισμό για να ελέγχουν το πλήθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, γιατί το πλήθος διαφορετικά θα ξεχυνόταν στους δρόμους και θα κάλπαζε σε δρόμους χειραφέτησης.
      Απολίτικες και ακομμάτιστες ασυναρτησίες για να καλυφθεί η κοινωνική αναλγησία.

      Διαγραφή
    2. Δεν το ξέρεις τι θα έκανε το πλήθος και εικάζεις. Αρνείσαι όμως επιτακτικά τα αποτελέσματα μιας πολιτικοποιημένης τριαντακονταετίας.

      Στοιχηματίζω πως αν είχες μια πολύ σοβαρή πάθηση κι έβλεπες ότι η φαρμακευτική δεν απέδιδε, θα δοκίμαζες κι εναλλακτικές θεραπείες. Απλό. Πολύ απλό.

      Όταν λοιπόν ξέρεις τα αποτελέσματα του ενός δρόμου (που είναι καταστροφικά) δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τον άλλο, που αν σε οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αν όχι όμως μάλλον κέρδισες. Απλό επίσης.

      Το πρόβλημα σας είναι όμως πως αν αποτάξετε τις πολιτικές σας ταυτότητες δεν θα έχετε που να γλύψετε για να γίνετε διευθυντές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

      Όσον αφορά τις ασυναρτησίες, σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Ασυνάρτητος είναι αυτός που δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του και νομίζοντας ότι ψιχαλίζει κι ελλείψει προτάσεων και επιχειρημάτων προσπαθεί να προσβάλει θεωρώντας ότι έτσι δικαιώνεται. Πριν τις προσβολές σας λοιπόν φροντίστε να δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί..

      Διαγραφή
    3. Επιμένω επομένως στις ασυναρτησίες, γιατί κάτι συγκεκριμένο δεν άκουσα.
      Και όταν ακούω για άλλο δρόμο που όλως τυχαίως ούτε συγκεκριμένος είναι και χωρίς κόστος για τον εαυτό μας είναι επιμένω και στην κοινωνική αναλγησία. Εάν πάλι τέτοιες προτάσεις γίνονται καλή τη πίστει, τότε ταιριάζει η παροιμία "με πορδές δε βάφονται αυγά".

      Διαγραφή
    4. Και να προσθέσω επίσης για τους οπαδούς της απεργίας μέσα στις πανελλαδικές (γιατί λέει μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε κάτι) ακομμάτιστους ή κομματικοποιημένους, απολίτικους ή πολιτικοποιημένους, ότι ένας κλάδος που δεν μπορεί να απεργήσει πάνω από 10% μία μέρα το χρόνο, όχι μόνο δεν έχει τη δύναμη να προχωρήσει σε απεργία κάτω από επιστράτευση, αλλά και στα μάτια της κοινωνίας και κυρίαρχα ενός μαθητή που τον έβλεπε να μην κάνει τίποτα όλο το χρόνο ούτε για το νέο λύκειο, ούτε για τις απολύσεις και τη διάλυση των ΕΠΑΛ πως δεν έχει ούτε το ηθικό πλεονέκτημα στα μάτια του/της.

      Διαγραφή
  5. Θέλουν όλα γκρέμισμα και χτίσιμο ξανά απ' την αρχή.

    Πρέπει να πιάσουμε πάτο σαν επαγγελματίες, άνθρωποι, παγκόσμιοι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.oiele.gr/psifisma-symparastasis-toy-ds-tis-oiele-pros-toys-dimosioys-synadelfoys-mas-enantia-sti-lailapa-ton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.alfavita.gr/apopsin/e%CF%83%CF%8D-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να βγουν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και να μας πουν πως αισθάνονται που απολύονται συνάδελφοι και το κόμμα τους ψήφισε ΥΠΕΡ για να προστατέψει τους ημέτερους στα πολιτικά γραφεία.

    Να βγουν οι εκπρόσωποι της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (πρώην ΠΑΣΚ) και να μας πουν πως αισθάνονται που απολύονται συνάδελφοι και το κόμμα τους ψήφισε ΥΠΕΡ για να προστατέψει τους ημέτερους στα πολιτικά γραφεία.

    Να βγουν οι εκπρόσωποι των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και να μας πουν πως αισθάνονται που απολύονται συνάδελφοι και το κόμμα τους ψήφισε ΠΑΡΩΝ (δηλαδή λευκό δηλαδή κάνω τα στραβά μάτια) για να προστατέψει τους ημέτερους στα πολιτικά γραφεία.

    Να βγουν οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ ΔΕΕ και να μας πουν πως αισθάνονται που απολύονται συνάδελφοι και το κόμμα τους ψήφισε ΠΑΡΩΝ (δηλαδή λευκό δηλαδή κάνω τα στραβά μάτια) για να προστατέψει τους ημέτερους στα πολιτικά γραφεία.

    http://bit.ly/1gWxV5V

    Μετά θα έχετε το δικαίωμα να ξαναμιλήσετε για απολιτικές ασυναρτησίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα βγουν, γιατί υπάρχει έλλειψη αξιοπρέπειας-φιλότιμου-ευθιξίας.
      Δεν θα βγουν, γιατί το μαντρί θα τους διώξει.
      Δεν θα βγουν, γιατί θεωρούν, άλλο το κόμμα τους, άλλο η παράταξη τους.
      Δεν θα βγουν, γιατί, αυτοί δεν απολύονται και κάποιοι απ' αυτούς, ετοιμάζουν ήδη, την επόμενη καρέκλα τους.
      Δεν θα βγουν, γιατί είναι εύκολο να πουλάς παραμύθια στους χαχόλους, αλλά όταν έρθει η ώρα της δράσης, ψάχνουν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους και από μεμονωμένους εκπαιδευτικούς.

      ..ψέματα?? βγείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις του σχολιαστή από πάνω.

      Διαγραφή
    2. Όταν το δίλημμα είναι παγίδα, το παρόν είναι μια κάποια λύση.

      Διαγραφή
    3. Τι δουλειά έχουν οι "εκπαιδευτικοί" στα πολιτικά γραφεία.
      Φέρουν ευθύνη μόνο οι πολιτικοί;

      Διαγραφή
    4. ο άξιος, ηθικός εκπαιδευτικός, δεν έχει..το κομματόσκυλο, όλων των χρωμάτων, μόνο εκεί ανήκει.
      Βγήκε τόσα χρόνια η ΟΛΜΕ να τους καταγγείλει?? κοκοκο

      Διαγραφή
    5. Ποιο δίλημμα είναι παγίδα;

      Διαγραφή
    6. Ποιο ήταν το θέμα της ψηφοφορίας;

      Σύμφωνα με τη ρυθμιση «η διαδικασία αξιολόγησης προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οφείλει να περιλαμβάνει όλους τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης ανεξαρτήτως της υπηρεσιακής τους κατάστασης», συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που έχουν διατεθεί και υπηρετούν μέσω αποσπάσεων σε γραφεία βουλευτών και πολιτικών κομμάτων.

      Πηγή: Τροπολογία-πρόκληση γλιτώνει από την απόλυση υπαλλήλους κομματικών και βουλευτικών γραφείων | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/147936#ixzz2wp70RjcO

      Διαγραφή
    7. Απάντηση από τους εκπροσώπους όμως δεν έχουμε. Ακόμη. Για κανένα από τα ερωτήματα.

      Διαγραφή
    8. Δουλειά της ΕΛΜΕ μάλλον δεν είναι να απαντάει σε ανώνυμα σχόλια που κάποια από αυτά ίσως να μην προέρχονται από εκπαιδευτικούς.

      Πάντως κι η απλή κουβεντούλα είναι κάτι σε σχέση με το τίποτα.

      Διαγραφή
    9. Και πως το ξέρει από που προέρχονται; Θεωρεί ότι οι συνάδελφοι δεν μπορούν να αναπτύξουν κριτική; Πάλι προσβολή; Ωραία!!

      Διαγραφή
  9. Μπράβο παιδιά! Τι έγινε εκεί στο 5ο; 100% συμμετοχή; Μήπως Κάποιος-α; ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα;και ενθαρρύνει για όψιμη επανάσταση! (Από το καλοκαίρι βρίσκονταν συνάδελφοί σας σε διαθεσιμότητα.) Μήπως είναι καιρός να διεκδικήσετε κι άλλα; Κάτι προλαβαίνετε μέχρι το Μάιο..!..!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι χάνουν διπλά μεροκάματα και για τα δικά σου δικαιώματα.

      Διαγραφή