Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Προεδρικό διάταγμα (πάλι!) για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις

Με απλό προεδρικό διάταγμα (για ακόμη μια φορά!) προβλέπονται –για πρώτη φορά- οι υποχρεωτικές μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ΠΔ ορίζει με λεπτομέρειες τον τρόπο της υποχρεωτικής μετάθεσης των εκπαιδευτικών και προβλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα. Οι οριστικοί πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης κυρώνονται το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου κάθε χρονιάς.

Είναι προφανές με οργανωμένο σχέδιο και με απλά προεδρικά διατάγματα διαλύουν τις εργασιακές μας σχέσεις και τις ζωές μας!

Δείτε το προεδρικό διάταγμα εδώ

1 σχόλιο:

 1. Όχι ότι είναι μικρό πράγμα να σε μεταθέτουν υποχρεωτικά, αλλά χειρότερο είναι να διαβάζεις ότι ψηφίστηκε η τροπολογία για τις απολύσεις των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα [1], ή μήπως όχι αφού μια υποχρεωτική μετάθεση ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή και διαμελισμό των οικογενειών των εκπαιδευτικών;

  Ίσως πάλι να είναι κινήσεις αποπροσανατολισμού ή άλλη μια εφαρμογή του δόγματος του σοκ, αφού τα στελέχη εκπαίδευσης θα επιμορφωθούν στο πως να μας αξιολογήσουν [2].

  Παρόλα αυτά η ΟΛΜΕ πιστή στην ιστορία της, αποδεικνύεται μικρότερη των περιστάσεων και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου μιας και δεν φροντίζει να δαπανήσει 150 ευρώ για να καταθέσει μια μήνυση προς τον υπουργό παιδείας παίρνοντας παράδειγμα από τη ΔΟΕ [3]. Αντιθέτως φροντίζει να βάζει μπροστά τα κατά τόπους προεδρεία των ΕΛΜΕ, να σηκώσουν το βάρος της ανικανότητας και της έλλειψης σχεδιασμού και να γίνουν οι κυματοθραύστες της αγανάκτησης των συναδέλφων, ρίχνοντας παράλληλα την ευθύνη για τη μη ύπαρξη εναλλακτικών προτάσεων σε όλους εμάς.

  Το βίντεο των συναδέλφων για την αξιολόγηση το ανάρτησε η ΟΛΜΕ σε κάποια από τις σελίδες της; Αν ναι ας μας δώσει κάποιος το σύνδεσμο. Αν όχι ας μας πουν γιατί όχι. Δεν το αντιλήφθηκε, δεν συμφωνεί μαζί του, ή απλά την ενοχλεί; Τι ακόμη πρέπει να γίνει για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών; Μιας κι αρέσκεται στις απεργίες μήπως να κηρύξουμε μια εικοσιτετράωρη εναντίον του τρόπου εκπροσώπησής μας από την ΟΛΜΕ;

  [1] Τροπολογία ανοίγει το δρόμο για οριστική έξοδο από το Δημόσιο όσων υπαλλήλων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
  http://goo.gl/QSTUly

  [2] Επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης.
  http://goo.gl/c4Ozhk

  [3] Μήνυση της ΔΟΕ κατά του Αρβανιτόπουλου
  http://goo.gl/ElpSjL

  ΑπάντησηΔιαγραφή