Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Γενική (λέμε τώρα!) Συνέλευση Τετάρτης 12/3/2014

Ποσοστό απεργίας: 11,3%. Ποσοστό συμμετοχής στη …συνέλευση 2%. Απολυμένοι 1850, έπονται και άλλοι/ες. Κανένα άλλο σχόλιο.

Απόφαση παρόντων: Δεκτή, εκτός από την 48ωρη 19&20/3 και η 24ωρη στις 21/3 που προτείνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ με το σκεπτικό ότι δεν είναι δυνατόν να απολύονται οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες την επομένη και εμείς να δουλεύουμε. Όχι μόνο για συμπαράσταση αλλά γιατί θα είναι οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά πάνω από 100 χρόνια.

Συμπληρωματικά:
-Επιμένουμε στην προκήρυξη (έστω και ως απειλή) απεργίας στις Πανελλήνιες.
-Επίσης επιμένουμε στη δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
-Προτείνουμε κινητοποιήσεις γύρω από τις παρελάσεις στις 25/3. Πορεία μετά το τέλος της παρέλασης. Πρόταση στους/στις γυμναστές/στιες να φορέσουν τα μπλουζάκια της ΕΛΜΕ.
-Ανάρτηση συνδέσμου της ΕΡΤ Οpen στην ιστοσελίδα μας (κακώς δεν έγινε μέχρι τώρα) με στόχο τη σωστή ενημέρωση. Ανάρτηση συνδέσμων κινημάτων πολιτών.
-Συμμετοχή στις ενημερωτικές για τους λόγους των απεργιών συγκεντρώσεις που οργανώνει η ΕΛΜΕ μαζί με άλλα σωματεία του δημοσίου το Σάββατο 15/3 στις 12:00 πμ και την Τρίτη 18/3 στις 7:00μμ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.
-Ενημέρωση για τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν συναδέλφους/ισσες που θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Αθήνας στις 19/3/2014.

8 σχόλια:

  1. Πάντα ζητάτε να κάνουν οι άλλοι κάτι για να καλύψουν τη δική σας απουσία. Πάντα να φέρνετε σε δύσκολη θέση άλλους. Σας θυμίζω ότι το μπαλάκι της αξιολόγησης το ρίξατε στους διευθυντές. Αντί πριν να ξεκινήσει η διαδικασία να περάσετε από τα σχολεία, να συζητήσετε με τους συναδέλφους και να τους πείσετε να αντισταθούν. Αντ' αυτού πήγατε απρόσκλητοι στο 1ο Γυμνάσιο την ημέρα που είχαν σύλλογο για το θέμα της αυτοαξιολόγησης και παραστήσατε τους τζάμπα μάγκες για να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να βγάλετε αυτή τη γελοία καταγγελία. Αλήθεια έπαναλάβατε το σκηνικό σε άλλο σχολείο ( ας πούμε στο Λύκειο Αβδήρων, στο 1ο Λύκειο, στο 2ο Λύκειο αυτό είχε συμμετάσχει παλαιότερα πιλοτικά για όσους δεν γνωρίζουν);
    Αλήθεια ο Ιωαννίδης φοβάται να παρελάσει μόνος του με το μπλουζάκι (έτσι για να δείξει πόσο επαναστάτης είναι) και ζητάτε να το κάνουν όλοι οι Γυμναστές; Τη μείωση ωραρίου ως αντιοπρόεδρος την πήρε; Σε κανένα σχολείο για ενημέρωση πήγε; Είστε άφαντοι. Άλλα και όταν εμφανίζεστε αντί να ακούσετε, προκαλείτε, ειρωνεύεστε και χλευάζετε.
    Τι κρύβουν τα πρακτικά της ΟΛΜΕ και πρέπει να δημοσιοποιηθούν. Προφανώς κάτι ξέρετε. Γιατί δεν τα δημοσιοποιείτε εσείς να μάθουμε και εμείς; Ποιον φοβόσαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ιωαννίδης είτε μόνος του, είτε με παρέα, είτε με το μπλουζάκι της ΕΛΜΕ, είτε χωρίς αυτό περπατάει με ψηλά το κεφάλι. Ας προσέξουν αυτοί που είναι σκυμμένοι στα τέσσερα και κάνουν ανώνυμα σχόλια. Αν έχουν τα κότσια ας έρθουν να μου τα πουν κατά πρόσωπο.

      Διαγραφή
  2. το είχε γράψει κι άλλος εδώ μέσα, με το βιντεάκι αξιολόγησης που έκαναν 2 συνάδελφοι..κρύβονται πίσω απο μεμονωμένους συναδέλφους, οικειοποιούνται και πανηγυρίζουν όποια καλή πρωτοβουλία, που οι ιδιοι ποτέ δεν θα υλοποιήσουν, πέρα από το γνωστό παραμύθι της απεργίας.

    Πάντως ειναι άδικο για τον κ.Ιωαννιδη..υπάρχουν άλλοι κύριοι-ες στο ΔΣ που ειναι γραμμένοι σε κόμματα, ειναι πιο έμπειροι στα συνδικαλιστικά..και είναι άφαντοι, μακριά από σχολεία και συναδέλφους..μόνο σε συγκεντρώσεις κομμάτων τους βλέπεις. Έχουν χάσει κάθε επαφή με εργαζόμενους, συναδέλφους και τη διάθεση του κόσμου...εξ ου και η παταγώδη αποτυχία τους και η περιφρόνηση των συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθένας μας φέρει την ευθύνη που του αναλογεί. Καθρέφτης για αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντελώς καλόπιστα.

    1. Για τις μεταφράσεις των πτυχίων ξένων γλωσσών θα γίνει κάποια έρευνα αγοράς σε επίπεδο νομού από την ΕΛΜΕ;
    2. Έχουμε νομικό σύμβουλο για τα ποικίλα ζητήματα που προκύπτουν;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη κι εγώ σε ερωτώ καλόπιστα, το γράφω απλά για να μη παρεξηγηθώ από εσένα τουλάχιστον, είδες την ΕΛΜΕ να παίρνει θέση επί του θέματος; Πολύ φοβάμαι πως ούτε έρευνα θα γίνει, ούτε κάποια διαμαρτυρία επ' αυτού θα γίνει και δυστυχώς θα πρέπει να δώσουμε το ποσό από την τσέπη μας. Κι αν κάποιος έχει δυο γλώσσες ή τρεις το κόστος θα είναι αρκετά υψηλό.

      Διαγραφή
    2. Για κάποιον που απολύεται δεν είναι και τόσο σημαντικό το κόστος της μετάφρασης.
      Για κάποιον που σήμερα ασκεί το λειτούργημά του (ίσως) είναι σημαντικό και το μισοδόλαρο.
      Σίγουρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, αλλά μια απλή έρευνα αγοράς είναι ένα μικρό νοιάξιμο για τα μέλη.
      Ας μην γίνονται όλα ατομικά ή σε επίπεδο συλλόγου.

      Διαγραφή
    3. Αν κάτι δεν γίνεται ούτε σε ατομικό ούτε σε επίπεδο συλλόγου, τότε δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Και φτάνουμε στη κατάσταση που είμαστε τώρα. Το τίποτα.

      Διαγραφή