Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σύσκεψη Ομοσπονδιών Δημόσιου Τομέα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΛΜΕ σύσκεψη Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΕΜΔΥΔΑΣ, Ομοσπ. Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ομοσπ. Εργαζομένων Υπ. Ανάπτυξης (τέως ΥΒΕΤ), Ομοσπ. Διοικητικών Πανεπιστημίων (παρατηρητής), για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων της περιόδου.
Στη σύσκεψη εκφράστηκε η συνολική μας αντίθεση στην πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ και η κοινή μας θέληση να συντονίσουμε το επόμενο διάστημα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας και με ιδιαίτερη ένταση και κλιμάκωση την περίοδο τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι τη μόνιμη και σταθερή εργασία, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη είναι:
Απεργία και στάση εργασίας στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας.
Καθιέρωση ενός σταθερού τόπου ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις στην Αθήνα στην Πλατ. Κλαυθμώνος (κιόσκι).
Συντονισμένες διακλαδικές διαμαρτυρίες διαθεσίμων – απολυμένων μια ημέρα κάθε εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και στην περιφέρεια.
Στις 30/1 διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τις απαράδεκτες συμβάσεις δουλείας «κοινωφελούς εργασίας».
Στις 31/1 κοινά συλλαλητήρια σε όλες πόλεις, ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
Κονβόϊ αυτοκινήτων από Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Αθήνα στις 13 και 14/2 ενάντια σε ανεργία – απολύσεις – διαθεσιμότητες.
Κινητοποίηση την ημέρα συνάντησης του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης με την Τρόικα στην Αθήνα.
Να εκδοθεί κοινή αφίσα.
Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες στα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και θα επικυρωθούν σε επόμενη σύσκεψη την Τρίτη, 28/1/14 στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
Σημειώθηκε τέλος να γίνουν περιοδείες και Γ.Σ. στους χώρους δουλειάς. Την Τετάρτη, 29/1/14 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου.
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες του δημοσίου για συντονισμό των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Καλούμε το Γεν. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε όλο το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου