Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΓΣ της 13ης/1/2014

h Συμφωνούμε με το πρόγραμμα δράσης του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Θεωρούμε ότι χρειάζεται ορισμένες προσθήκες τις οποίες αναφέρουμε παρακάτω.
h Θεωρούμε την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ σχετικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, πολύ καθυστερημένη για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τα θέματα που διακυβεύονται. Επίσης, θεωρούμε ότι λόγω της σοβαρότητας του θέματος, δεν αρκεί απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά πρέπει η απόφαση αυτή να επικυρωθεί από ΓΣ των ΕΛΜΕ και στη ΓΣ των προέδρων. Επομένως πρέπει να προστεθεί στην εισήγηση της ΟΛΜΕ και σχετικό ερώτημα. Ως ΓΣ Ξάνθης ΔΕΝ δεχόμαστε την ΑΕΕ όπως την προτείνει η κυβέρνηση και καλούμε τους συλλόγους των σχολείων να μην την εφαρμόσουν. Μέχρι την οριστική απόφαση της ΓΣ των προέδρων (25/1) καλούμε τους συλλόγους των σχολείων:
· Να συζητήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη ΑΕΕ και να απαιτήσουν διευκρινήσεις και πλήρη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Εννοείται ότι μέχρι να ληφθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία κίνηση. Ενημερώνουμε σχετικά ότι διατυπώθηκε επίσης και η νομική άποψη ότι, σύμφωνα με τον ίδιο τον νόμο, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της ΑΕΕ από τη φετινή σχολική χρονιά.
·Να συζητήσουν, να συμπληρώσουν και να υπογράψουν κείμενο στο οποίο θα αναφέρονται οι λόγοι της αντίθεσής μας στην ΑΕΕ όπως την προτείνει η κυβέρνηση. Κείμενο-εισήγηση θα συντάξει το ΔΣ μέσα στις επόμενες μέρες.
h Μετά από ενστάσεις συναδέλφων/ισσων σχετικές με καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προτείνουμε στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ να ψηφίσει τη δημοσίευση περίληψης των πρακτικών όλων των ΔΣ της ΟΛΜΕ.
h Η απεργία της 7/2/2014 (ημέρα που συζητείται στο Συμβούλιο Επικρατείας το θέμα των σε διαθεσιμότητα/υπό απόλυση συναδέλφων/ισσών) να συνοδευτεί από πανελλαδικές ή περιφερειακές κινηματικές δράσεις.
h Ως ΕΛΜΕ Ξάνθης δεν δεχόμαστε τη «Λευκή Εβδομάδα» και ζητούμε την άμεση απόσυρσή της. Σε περίπτωση επιβολής της εμείς θα κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά κάνοντας ενισχυτική διδασκαλία. Ζητούμε την καταγγελία της και από το ΔΣ της ΟΛΜΕ

h Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί η μόνιμη νομική συνδρομή. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στην επόμενη συνεδρίασή του θα συζητήσει το θέμα ορισμού δικηγόρου της Ξάνθης ως νομικού συμβούλου της ΕΛΜΕ.

4 σχόλια:

  1. καιρό είχαμε να κάνουμε μια ωραία 24ωρη απεργία..μπράβο στη ΓΣΕΕ-ΟΛΜΕ...τρέμουν, ήδη πέφτει το σύστημα και η κυβέρνηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με το δικηγόρο, αν προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί είναι καλοδεχούμενος , αν όμως των πληρώνουμε τότε υπάρχει σοβαρό θέμα, όπως για παράδειγμα τα κριτήρια επιλογής του. Επισημαίνω δε ότι η διαχείριση των χρημάτων των συναδέλφων δεν μπορεί να αποφασιστεί σε αντικαταστατική "γενική συνέλευση" των 20 ατόμων, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα θέματα. Εάν το πράξετε θα σας καταγγείλω για αντικαταστατική συμπεριφορά και κακοδιαχείριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πές μας , ποια πρέπει να είναι τα κριτήρια επιλογής του δικηγόρου και τι συγκεκριμένα φοβάσαι ωστε να κάνεις καταγγελία?

      Διαγραφή
  3. Επί της ουσίας έχεις δίκιο, όμως θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο να πείσεις τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συνέλευση γιατί με την αδιαφορία που μας χαρακτηρίζει επί της ουσίας η όποια κίνηση που θέλει να κάνει η ΕΛΜΕ θα καθίσταται αδύνατη. Κάτι τέτοιο όμως δεν μας αφήνει επ' ουδενί να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε.

    Κι επειδή πιθανόν κάποιοι να θέλουν επιτέλους να πράξουν κάπως διαφορετικά, ακόμη κι εκτός καταστατικής συνέλευσης η οποία επί σειρά ετών δεν κατέστη δυνατή ακριβώς λόγω της δικής μας αδιαφορίας, ίσως τελικά οι πράξεις αυτές οι διαφορετικές να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τους συναδέλφους στις επόμενες συνελεύσεις είτε γιατί γίνεται κάτι καλό και θα πρέπει να συνδράμουν, είτε γιατί γίνεται κάτι κακό και θα πρέπει να το κατακεραυνώσουν.

    Καλό είναι λοιπόν να αφήσουμε κατά μέρους τέτοιες απειλές, γιατί δεν βοηθούν και σε τελική ανάλυση αν το σκεφτούμε πιο ψύχραιμα δεν είναι το μόνο πράγμα που αποφασίστηκε σε μια ολιγομελή συνέλευση.

    Από την άλλη βέβαια εμπρός πεδίον δόξης λαμπρό γιατί καλά τα ανώνυμα σχόλια από όλους μας, αλλά η καταγγελία μάλλον θα είναι επώνυμη για να είναι κι έγκυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή